• Creierul oamenilor moderni este cu aproximativ 13% mai mic decât cel al Homo sapiens care a trăit acum 100.000 de ani.
  • Predecesorii noștri au procesat informațiile într-un fel de forță brută, iar inteligența, în acest context, a crescut odată cu mărimea creierului.
  • Creierul oamenilor moderni deconstruiește lumea din jur într-un vocabular de simboluri abstracte.

Creierul oamenilor moderni este cu aproximativ 13% mai mic decât cel al Homo sapiens care a trăit acum 100.000 de ani, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorul principal al studiului sugerează că micșorarea dimensiunii creierului a început în urmă cu aproximativ 100.000 de ani, ceea ce corespunde unei perioade de timp în care oamenii au trecut de la un stil de gândire mai intuitiv la ceea ce el numește „procesarea simbolică a informațiilor”- sau gândirea într-un mod mai abstract pentru a înțelege mai bine mediul înconjurător.

Probabil, predecesorii noștri au procesat informațiile într-un fel de forță brută, iar inteligența, în acest context, a crescut odată cu mărimea creierului. Cu cât creierul era mai mare, cu atât mai mult se putea obține din el. Dar modul nostru de gândire este diferit. Deconstruim lumea din jurul nostru într-un vocabular de simboluri abstracte și reasamblăm aceste simboluri pentru a pune întrebări de genul „Ce-ar fi dacă?”.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și