• Un nou studiu arată că oamenii dezvoltă cazuri noi de durere cronică la o rată mai mare decât diabetul, depresia și hipertensiunea arterială.
  • Cercetătorii au analizat datele unui sondaj realizat de National Institutes of Health și au descoperit că rata cazurilor noi de durere cronică este în creștere.
  • Durerea cronică afectează o proporție semnificativă a populației, cu aproximativ 21% din adulți raportând această afecțiune într-un anumit moment.

Un studiu recent arată că oamenii dezvoltă noi cazuri de durere cronică la o rată mai mare decât noile diagnostice de diabet, depresie sau hipertensiune arterială, relatează CBC News.

Cercetătorii au analizat datele unui sondaj realizat de National Institutes of Health, care a întrebat peste 10.000 de adulți cât de des au avut dureri în ultimele trei luni. Durerea cronică a fost definită ca durere în majoritatea zilelor sau în fiecare zi în timpul acelei perioade.

Comparând răspunsurile din 2019 și 2020, cercetătorii au utilizat o măsură numită ani-persoană pentru a determina rata de cazuri noi de durere cronică. Această măsură ia în considerare numărul de persoane din studiu și intervalul de timp dintre răspunsurile lor la sondaj.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Rezultatele au arătat că rata cazurilor noi de durere cronică a fost de aproximativ 52 de cazuri la 1.000 de persoane-ani, depășind rata cazurilor noi de hipertensiune arterială și fiind mult mai mare decât ratele de cazuri noi de depresie și diabet.

Studiul a constatat că 6,3% dintre cei care nu au raportat durere în 2019 au dezvoltat dureri cronice în 2020. Aceste rezultate subliniază amploarea problemei durerii cronice și numărul mare de oameni care dezvoltă această afecțiune de-a lungul timpului.

Dr. Sean Mackey, șeful departamentului de medicină a durerii de la Școala de Medicină a Universității Stanford, care nu a fost implicat în cercetare, a subliniat importanța acestui studiu, evidențiind faptul că durerea cronică este o problemă preexistentă semnificativă și că un număr mare de oameni dezvoltă această afecțiune în fiecare an.

Ceea ce descoperim este, spre surprinderea nimănui, că avem o problemă uluitoare de durere cronică preexistentă în această țară și o cantitate uriașă de oameni care dezvoltă durere cronică pe măsură ce trece fiecare an”, a declarat el.

Citește și:

Johnny Deep a fost aplaudat timp de 7 minute pentru filmul de revenire „Jeanne du Barry” la Cannes

Tom Hanks vorbește despre cum poate apărea în filme chiar și după moarte

Jamie și Corinne Foxx sunt gazdele emisiunii TV „We are family”