• Fumatul, inhalarea vaporilor sau consumul de marijuana este asociat cu un risc semnificativ mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral.
  • Studiul, publicat miercuri în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, a analizat datele a 430.000 de adulți colectate între 2016 și 2020.
  • „Fumul de cannabis nu este atât de diferit de fumul de tutun, cu excepția drogului psihoactiv: THC (tetrahidrocanabinol) vs. nicotină”

 Fumatul, inhalarea vaporilor sau consumul de marijuana este asociat cu un risc semnificativ mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral, chiar dacă o persoană nu avea condiții de inimă existente și nu fuma sau inhală nicotină, conform CNN.

Atât utilizatorii zilnici, cât și cei care nu folosesc zilnic au avut un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral în comparație cu cei care nu folosesc marijuana, însă riscul de accident vascular cerebral a crescut cu 42%, iar riscul de atac de cord a crescut cu 25% în cazul utilizatorilor de cannabis zilnic, arată studiul. Riscul a crescut odată cu numărul de zile de folosire a marijuana.

„Fumul de cannabis nu este atât de diferit de fumul de tutun, cu excepția drogului psihoactiv: THC (tetrahidrocanabinol) vs. nicotină”, a declarat autorul principal al studiului, Abra Jeffers, un analist de date la Spitalul General Massachusetts din Boston, care cercetează tutunul și renunțarea la fumat.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

„Studiul nostru arată că fumatul cannabisului prezintă riscuri cardiovasculare semnificative, la fel ca fumatul tutunului. Acest lucru este deosebit de important deoarece utilizarea de cannabis este în creștere, iar utilizarea tradițională a tutunului este în scădere”, a adăugat Jeffers într-o declarație.

Studiul, publicat miercuri în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, a analizat datele a 430.000 de adulți colectate între 2016 și 2020 prin Sistemul de Supraveghere a Factorilor de Risc Comportamentali, un sondaj telefonic național efectuat în fiecare an de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Citește și