• A.I.-ul va ajuta la detectarea cancerului imediat cum se instalează.
  • Cazurile de cancer vor crește cu 70% până în 2050.
  • A.I.-ul va putea detecta schimbările ADN-ului care duc la cancer.
  • Studiul a fost făcut de niște cercetători de la Oxford.

A.I.-ul a învățat să facă pe doctorul – cancerul nu mai are unde să se ascundă! Inteligența Artificială promite să aducă schimbări majore în domeniul sănătății, prin detectarea din timp a cancerului. Statisticile arată că până în 2050 cazurile de cancer vor crește cu 70%.

Cu ajutorul Inteligenței Artificiale medicii pot detecta și diagnostica boala imediat cum se instalează, iar pacienții pot începe tratamentul mai devreme. Studiul făcut de cercetătorii de la Oxford arată că algoritmii A.I. pot analiza imagini medicale și identifică schimbările din ADN-ul uman. Cercetarea a fost publicată joi în revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University Press.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic, un produs devenit popular ca modalitate de a pierde în greutate. Medicamentul este uneori cunoscut sub numele de „injecția pentru slăbit”, în ciuda faptului că scopul său principal este de a trata diabetul de tip 2.

OMS a declarat că medicamentele false ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate. În condițiile în care care brevetele mai multor medicamente pentru tratarea obezității sunt pe cale să expire, India și China fac eforturi susținute pentru a crea versiuni la costuri mult mai reduse, care să permită accesul publicului larg la astfel de tratamente, anunță revista Nature.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Citește și