• Studiul sugerează că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinați împotriva COVID-19 înainte de a fi infectați.
  • De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecții.
  • Unii medici care au realizat studiul cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecție cu COVID-19.

Un nou studiu alarmant realizat la Cedars-Sinai Medical Center sugerează că persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19 ar putea fi expuse unui risc crescut de apariție a unui nou diabet.

Rezultatele studiului, realizat de cercetătorii de la Institutul Smidt Heart din cadrul Cedars-Sinai, „au confirmat că persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc crescut de apariție a diabetului nou – cel mai important factor care contribuie la apariția bolilor cardiovasculare”.

De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecții, ceea ce indică o îngrijorare pe care o au unii medici care au realizat studiul deoarece ei cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecție cu COVID-19.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rezultatele noastre validează descoperirile timpurii care au dezvăluit un risc de apariție a diabetului de tip 2 după o infecție cu COVID-19 și indică faptul că acest risc a persistat, din nefericire, și în epoca Omicron”, a declarat Dr. Alan Kwan, autorul studiului și medic cardiovascular la Cedars-Sinai. Studiul de cercetare ne ajută să înțelegem – și să ne pregătim mai bine pentru – era post COVID-19 a riscului cardiovascular.”

Studiul sugerează, de asemenea, că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinați împotriva COVID-19 înainte de a fi infectați. Pentru a determina aceste date, cercetătorii „au evaluat dosarele medicale de la 23.709 pacienți adulți care au avut cel puțin o infecție COVID-19 documentată și au fost tratați în cadrul sistemului de sănătate Cedars-Sinai din Los Angeles în perioada 2020-2022”.

Ei au determinat că:

  • riscul combinat al diabetului de tip 2 după expunerea la COVID-19 a fost de 2,1%, cu 70% apărând după infecția cu COVID-19 față de 30% înainte de expunere. Acest lucru ia în considerare atât pacienții vaccinați, cât și cei nevaccinați.
  • riscul de diabet de tip 2 după expunere pentru pacienții nevaccinați a fost de 2,7%, cu 74% care apare după infecție față de 26% înainte de expunere.
  • riscul de diabet de tip 2 după expunere pentru pacienții vaccinați a fost de 1,0%, 51% dintre aceștia apărând după infecție față de 49% înainte de expunere.

Aceste rezultate sugerează că vaccinarea cu COVID-19 înainte de infecție poate oferi un efect protector împotriva riscului de diabet”, a declarat Kwan. Deși sunt necesare studii suplimentare pentru a valida această ipoteză, rămânem fermi în convingerea noastră că vaccinarea COVID-19 rămâne un instrument important de protecție împotriva COVID-19 și a riscurilor încă incerte pe care oamenii le pot experimenta în perioada post-infecție.”