• Tații au o sănătate cardiovasculară mai slabă decât alți bărbați.
  • Tații sub 25 de ani, hispanici sau de culoare sunt cei mai afectați.
  • Cercetători: Tații nu mai au timp de sport si diete sănătoase.

Doar tată de fată să nu fii. Tații au o sănătate cardiovasculară mai slabă decât bărbații fără copii, arată un studiu din America. În special bărbații care devin tați până în 25 de ani și care sunt hispanici sau de culoare, scrie New York Post.

Cercetătorii din statul Illinois spun că bărbații sunt mai stresați în momentul în care devin părinți și le este mai greu să mențină un stil de viață sănătos, fie prin dietă, fie prin exerciții fizice. Asta pentru că cei mici le acaparează timpul.

Participanții la studiu sunt persoane de culoare, chinezi, hispanici și albi, dintre care 82% sunt tați. Cercetătorii au analizat datele de la aproape 3.000 de bărbați.

Recomandări

ORBAN FACE UN ROADSHOW POLITIC ÎN LUME
BIDEN: RĂMÂN ÎN ACEASTĂ CURSĂ
FRAȚII TATE, ACUZAȚI DE NEPLATA IMPOZITELOR
ZELENSKI CERE ACȚIUNEA ONU DUPĂ ATACUL RUSIEI
CE SE ALEGE DE FRANȚA
SUPRATURISMUL DUCE LA PROTESTE

„Dacă ai mai puțin de 25 de ani, este posibil să fii mai puțin stabil din punct de vedere financiar, creierul tău poate fi mai puțin matur și, în special în cazul minorităților rasiale și etnice, este posibil să ai locuri de muncă mai prost plătite, cu mai puține beneficii și politici de concediu limitate”, a declarat Parker în comunicatul de presă.

„Toate acestea pot face mai greu să vă concentrați asupra sănătății dumneavoastră. Există o mulțime de intervenții de sănătate publică pentru mamele tinere, dar nimeni nu a analizat vreodată cu adevărat tații tineri în acest fel”.

Citește și