• Studiul cu 126 de participanți s-a desfășurat pe durata unui an.
  • 20% dintre români suferă de obezitate și 1 din 4 copii sunt supraponderali.
  • Studiul a fost desfășurat pe durata unui an.

Totul e despre bani. Până și slăbitul! Un nou studiu condus de spitalul pentru copii din Chicago arată că tinerii care se confruntă cu obezitatea – au rezultate mai bune la slăbit atunci când sunt stimulați financiar.

Studiul a fost desfășurat pe durata unui an, timp în care 63 de adolescenți au primit doar terapii de înlocuire a meselor, în timp ce alți 63 au primit și recompense financiare pe lângă acestea.

După 52 de săptămâni, diferențele dintre cele două grupuri au fost clare: cei care au primit și bani au obținut o reducere mai mare cu 6% a indicelui de masă corporală și au slăbit în medie cu aproape 5 kilograme față de cei din grupul nestimulat financiar.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cercetătorii spun că la final ieși și mai bine financiar: banii dați drept recompensă nu se compară cu banii pe care ai fi nevoit să-i dai pe tratamentele la care ai putea fi nevoit să apelezi dacă nu slăbești.

Țara noastră nu are un Plan Național de Combatere a Obezității, deși peste 20% dintre români suferă de obezitate. În rândul copiilor, 1 din 4 e supraponderal sau obez.

Citește și