• Alergiile la arahide ar putea scădea dramatic dacă părinții le-ar da bebelușilor lor unt de arahide neted între vârsta de patru și șase luni, concluzionează un nou studiu.
  • Studiul subliniază că bebelușul ar trebui să fie pregătit din punct de vedere al dezvoltării pentru a începe să mănânce alimente solide.
  • Studiul reflectă experiența din Israel, unde gustările cu alune sunt oferite copiilor mici, iar alergiile la alune sunt rare.

Consumul de unt de arahide pentru bebeluși între 4 și 6 luni ar putea duce la scăderea alergiilor la arahide, spun oamenii de știință. Cercetătorii au descoperit că există un moment prielnic” pentru a expune bebelușii la arahide și a reduce riscul ca aceștia să dezvolte o alergie.

Oamenii de știință au constatat că acest lucru trebuie făcut până la vârsta de șase luni – și chiar mai devreme, la patru luni, în cazul bebelușilor cu eczeme, care reprezintă un factor de risc pentru alergie.

Introducerea produselor din arahide în alimentația tuturor bebelușilor până la șase luni ar putea reduce alergia la arahide la nivelul întregii populații cu până la 77%, a constatat studiul. Cele mai multe alergii la alune s-au dezvoltat deja până când un copil împlinește un an. Alergia la arahide afectează aproximativ 2% (1 din 50) dintre copiii din Marea Britanie și a crescut în ultimele decenii, potrivit Allergy UK.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Studiul subliniază că bebelușul ar trebui să fie pregătit din punct de vedere al dezvoltării pentru a începe să mănânce alimente solide și că ar trebui să i se dea unt de arahide neted sau gustări adecvate pentru bebeluși – nu alune întregi sau mărunțite. Studiul, care a fost publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology Now, a constatat că cel mai mare beneficiu ar putea fi obținut dacă ar fi vizată întreaga populație.

Profesorul Graham Roberts, de la Universitatea din Southampton, care a condus studiul, a declarat că sfaturile de a evita alunele au dus, în mod normal, la teama părinților de introducerea timpurie a acestora”.

Dar încurajarea părinților de a le prezenta copiilor lor alunele ar putea fi o intervenție simplă, cu costuri reduse și sigură … care ar aduce beneficii vaste pentru generațiile viitoare”.

Profesorul Gideon Lack, de la King’s College London, a declarat că studiul reflectă experiența din Israel, unde gustările cu alune sunt oferite copiilor mici, iar alergiile la alune sunt rare.

Citește și