• Doar 30.4% din populația adultă din România a primit prima doză de vaccin anti-COVID până acum, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.
  • 29.2% din populația adultă a României a efectuat schemă completă de vaccinare.
  • Majoritatea țărilor europene au vaccinat 60-90% din populația adultă cu cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID.
  • Țara care are o campanie de vaccinare mai slabă decât România este Bulgaria.

România are doar 30.4% din adulți vaccinați cu prima doză de vaccin, conform datelor centralizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Între timp, majoritatea țărilor europene au vaccinat 60-90% din populația adultă cel puțin cu prima doză de vaccin anti-COVID.

Astfel, până în acest moment, 236 de milioane de europeni au primit cel puțin prima doză de vaccin, adică 63.8% din populația adultă din Europa.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Populația adultă vaccinată cu schema completă, în număr de peste 163 de mmilioane de persoane, reprezintă 44% din populația adultă europeană.

Situația vaccinării în România

România nu stă foarte bine la capitolul vaccinare anti-COVID și asta se vede în cifre. Doar 30.4% dintre românii adulți s-au vaccinat cu prima doză de vaccin.

În ceea ce privește schema completă de vaccinare, doar 29.2% dintre românii adulți s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin.

Țara care are o campanie de vaccinare mai slabă decât România este Bulgaria.

În urmă cu câteva zile, autoritățile au anunțat că personalul medical din România trebuie să se testeze periodic anti-COVID, dar vor fi nevoiți să și plătească.