Sub jumătate dintre adulții români s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID. Ce țară are o campanie de imunizare mai slabă decât România

Vaccin anti-COVID cu seringă și virus ilustrate pe o masă. 29.2% din populația adultă a României a efectuat schemă completă de vaccinare. Sursa Foto: HEPTA
  • Doar 30.4% din populația adultă din România a primit prima doză de vaccin anti-COVID până acum, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.
  • 29.2% din populația adultă a României a efectuat schemă completă de vaccinare.
  • Majoritatea țărilor europene au vaccinat 60-90% din populația adultă cu cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID.
  • Țara care are o campanie de vaccinare mai slabă decât România este Bulgaria.

România are doar 30.4% din adulți vaccinați cu prima doză de vaccin, conform datelor centralizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Între timp, majoritatea țărilor europene au vaccinat 60-90% din populația adultă cel puțin cu prima doză de vaccin anti-COVID.

Astfel, până în acest moment, 236 de milioane de europeni au primit cel puțin prima doză de vaccin, adică 63.8% din populația adultă din Europa.

Populația adultă vaccinată cu schema completă, în număr de peste 163 de mmilioane de persoane, reprezintă 44% din populația adultă europeană.

Situația vaccinării în România

România nu stă foarte bine la capitolul vaccinare anti-COVID și asta se vede în cifre. Doar 30.4% dintre românii adulți s-au vaccinat cu prima doză de vaccin.

În ceea ce privește schema completă de vaccinare, doar 29.2% dintre românii adulți s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin.

Țara care are o campanie de vaccinare mai slabă decât România este Bulgaria.

În urmă cu câteva zile, autoritățile au anunțat că personalul medical din România trebuie să se testeze periodic anti-COVID, dar vor fi nevoiți să și plătească.