• Influencerii de pe TikTok susțin că arsurile solare ar putea vindeca acneea.
  • Trendul promovat de influenceri este cunoscut în online drept „Sunburning”.
  • Dermatologii avertizează că expunerea la soare este periculosă pentru pielea ta.

Sfaturile de pe internet nu sunt întotdeauna cele mai bune. Un nou trend de pe TikTok, numit „Sunburning”, poate fi extrem de periculos pentru pielea ta. Influencerii susțin că arsurile solare pot trata acneea, dar specialiștii avertizează că aceste practici pot duce la probleme grave de sănătate.

Expunerea la soare poate vindeca acneea sau este doar un mit?

„Există o acnee specifică celor din Suedia, care au o piele foarte albă, pleacă în vacanțe cu mult soare, iar atunci când se întorc în țara lor se confruntă cu acneea. O acneea este agravată de lumină, dar este camuflată de culoarea pielii pe care o primim atunci când ne expunem la soare. Știm foarte bine că expunerea la soare nu este recomandată nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Persoanele care se expun la soare atunci când sunt tinere, riscă să dezvolte un cancer de piele la vârsta adultă”, a declarat Mihaela Leventer, medic dermatolog, pentru Aleph News.

Ce sfaturi sunt bune pentru cei care se confruntă cu acnee?

„Persoanele care urmează un tratament anti-acneic foloses, de regulă, produse care sunt fotosensibilizante. Ele ar trebui să informeze medicul, astfel încât acesta să ajusteze sau să schimbe tratamentul atunci când merg în vacanță. Produsele care ar trebui să fie folosite pe timp de vară sunt cele hidratante și cele de fotoprotecție”, a adăugat aceasta.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BACK TO OFFICE
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
NEW LOOK, NEW YOU
LASĂ MAȘINA ACASĂ!

Citește și