• Agenția Medicală Norvegiană a emis un nou raport în care sunt prezentate patru noi cazuri de tromboză.
  • Irlanda a fost sfătuită să oprească temporar vaccinarea cu AstraZeneca.
  • Utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca a fost suspendată în Republica Irlanda.

UPDATE: Utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca a fost suspendată în Republica Irlanda, informează BBC.

Comitetul Consultativ Național pentru Imunizare (NIAC) a recomandat suspendarea în urma rapoartelor despre evenimente grave de coagulare a sângelui în rândul adulților din Norvegia.

Într-o postare pe Twitter, ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, a spus că este un „pas de precauție”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există nicio legătură între vaccinul Oxford/AstraZeneca și un risc crescut de a dezvolta cheaguri de sânge. Săptămâna trecută, Danemarca și Norvegia au suspendat utilizarea vaccinului.

Peste 110.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în Irlanda, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din toate dozele administrate până în prezent.

Au fost depistate patru noi cazuri de tromboză după ce patru persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca, acestea fiind raportate de Agenția Medicală Norvegiană, relatează News Sky.

Medicul șef din Irlanda, Ronan Glynn, transmite într-un comunicat că „Luând în considerare noile informații transmise de Agenția Medicală Norvegiană în cursul zilei de sâmbătă, 13 martie 2021, ni s-a recomandat să oprim temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca, începând cu data de 14 martie 2021”.

„Recomandarea a venit imediat după ce Agenția Medicală Norvegiană a depistat patru noi cazuri de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca”, a mai spus Glynn.

„Încă nu este sigur dacă există o legătură între cazurile de tromboză și vaccinul administrat celor patru persoane”, a adăugat medicul șef al Irlandei.