• Nu vei primi tratament gratis dacă te infectezi cu COVID-19 la bulgari
  • Alex și-a făcut o asigurare de sănătate înainte să plece la mare în Bulgaria
  • Din martie firmele de asigurări au inclus şi epidemiile în portofoliu

Mergi în Bulgaria în vacanţă? Află că trebuie să îţi achiţi singur cheltuielile medicale în caz că te îmbolnăveşti de Covid-19 acolo. Bulgarii au pregătit camere speciale la hotel în care să stai în izolare, sunt mai ieftine decât cele obişnuite, însă nu sunt gratuite. Alex este deja de 5 zile pe plajele vecinilor bulgari și și-a făcut o asigurare de sănătate ca să se distreze fără griji. Din martie firmele de asigurări au inclus și covidul în portofoliul lor de servicii.

ALEXANDRU, turist în Bulgaria: „Cu o săptămână înainte de plecarea noastră în vacanţă am preluat de pe site-ul MAE declaraţiile corespunzătoare date de Bulgaria, care erau obligatorii. Nu ne-a fost cerută absolut deloc această declaraţie, deși o aveam cu noi. Eu ca și asigurare medicală aveam prin intermediul Revolut. Însă celelate persoane au plecat fără vreo asigurare medicală.“

ALEXANDRA DURBACĂ, director executiv Leader Team Broker: „În România, asiguratorii şi-au pus pe produsul de asigurare clauza de COVID din această primăvară din luna martie. Pentru zona de călătorie asiguratorii din România şi-au updatat produsele în această primăvară astfel încât în cazul în care cineva trebuie să meargă în afara ţării să fie acoperite toate costurile în cazul unei diagnosticări cu COVID“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?