• 70% dintre cele 1.4 milioane de teste antigen au fost deja livrate în şcoli.
  • Profesorii intră în faza a doua de vaccinare.
  • Testarea în şcoli, dar și vaccinarea cadrelor didactice încă stau sub semnul întrebării.

Teoretic, lucrurile se mişcă în direcţia bună. 70% dintre cele aproape 1,4 milioane de teste antigen au ajuns deja în unităţile de învăţământ.

Totul merge ca la carte, autorităţile primesc cifre în timp real. O spune Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Distribuirea a început vineri-sâmbătă. S-a făcut prin DSP-uri, apoi prin primării sau prin colegii din învățământ. Noi primim actualizări în timp real pentru că am pus la dispoziție un ring online pe care DSP-ul poate să completeze datele solicitate în momentul în care ele sunt active”, a explicat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Practic însă estimăm şi distruibim, iar pe parcurs vedem ce întâmplă.

Andreea Moldovan: „Profesorii intră în faza a doua de vaccinare acum

„Să pornim cu un necesar inițial care să acopere între 25 și 35% din copiii din școli, urmând ca în funcție de rulaj și consumul acestora să poată fi suplimentate. Vedem pe parcurs cum se va desfășura testarea și vom suplimenta”, a mai spus Andreea Moldovan.

În schimb, nu vin în timp real datele despre vaccinarea profesorilor. Undeva există anumite rapoarte. Cine le are şi cine ni le comunică rămâne de văzut.

„Nu știu să vă dau acum o informare pentru că există rapoarte care sunt disponibile, dar nu le am eu. Profesorii intră în faza a doua de vaccinare acum. Nu știu exact numărul de oameni vaccinați”, a mai explicat Andreea Moldovan.