Testul prin gargară, metoda prin care copiii pot afla dacă au sau nu COVID-19

Testul prin gargară, metoda prin care copiii pot afla dacă au sau nu COVID-19 Sursa: Profimedia
  • Noua metodă va ușura recoltarea de teste în Columbia Britanică
  • Soluția salină, ingredientul secret în detectarea coronavirusului, va ușura munca medicilor
  • Metoda va înlocui recoltarea clasică, aceasta fiind la fel de eficient dar nu la fel de neplăcută precum cea clasică

Cei mai mulți copii din Columbia Britanică pot să își ia adio de la testele incomode. Provincia canadiană a lansat o nouă metodă de gargară pentru elevi și studenți între 4 și 19 ani, scrie CNN.

Este printre primele de genul ăsta la nivel global”, a spus Dr.Bonnie Henry, ministrul de Sănătate din Columbia Britanică la o conferință de presă.

Centrul pentru Controlul Bolilor din Columbia Britanică susține că noul test este la fel de precis ca cele ce utilizează probe nazale și este mult mai ușor de folosit de către copii.

Anunțul vine într-un moment propice, testele fiind la mare căutare: Canada a cunoscut o dublare a cazurilor zilnice în ultima lună. În timp ce experții analizează rolul pe care copiii îl au în răspândirea virusului, având în vedere faptul că pot să răspândească virusul, chiar și atunci când simptomele sunt ușoare sau absente.

Aceasta este o nouă metodă, o gargară în care puneți puțină soluție salină, deci apă sterilă, în gură, vă jucați puțin cu ea și o scuipați într-un tub mic, iar acesta este un noul mod pentru cei tineri de a fi testați”, a mai adăugat Dr. Henry.

Oficialii au comparat rezultatele testelor atât la adulți, cât și la copii și au ajuns la concluzia că rezultatele acestor teste prin gargară și a celor cu care ne-am obișnuit sunt similare.

Provincia canadiană prioritizează copiii, dar speră să extindă aceste teste și la adulți în săptămânile următoare. În timp ce testul tot va trebui dus la laborator, spre deosebire de cel convențional, acesta nu va trebui administrat sau interpretat de un profesionist în domeniul medical.

Odată cu creșterea numărului de persoane infectate cu COVID-19, Quebec-ul a anunțat că nu mai accepta nerespectarea măsurilor de prevenție.

„În fiecare saptamană vedem imagini în baruri, ringuri de dans care sunt pline, tot felul de lucruri care se întâmplă în aceste locații”, a declarat Genevieve Guilbaut, Ministrul Ordinii Publice din Quebec.

Capitala a mai anunțat o acțiune a poliției de amploare pentru acest weekend, susținând că polițiștii vor verifica peste 1.000 de baruri și restaurante pentru a se asigura că patronii și proprietarii acestor locații respectă reglementările.