• Medicamentele de slăbit pot aduce complicații grave, precizează medicii din UK.
  • Nutriționiștii spun că pierderea în greutate cea mai eficientă se face treptat.
  • Pentru un summer body nutriționiștii recomandă și exercițiile și o dieta echilibrată.

Sezonul estival este aici. Gândul te poartă deja spre sesiunile de plajă și ținutele sumare. Știu că visezi deja la următoarea vacanță, dar ești într-adevăr pregătit să te bucuri de ea? Câteva kilograme în plus nu par o problemă prea mare, însă, cu siguranță, nu vrei să le porți cu tine vara asta.

Și britanii au această problemă. În loc să meargă pe calea tradițională a dietelor și exercițiilor, mulți aleg pastile și injecții. Specialiștii avertizează că aceste metode pot fi riscante și ne sfătuiesc să adoptăm un stil de viață sănătos și echilibrat.

În cât timp ar trebui să mă aștept să văd primele rezultate notabile într-un program de slăbire sănătos și eficient?

„Într-un program de slăbire sănătos și eficient, primele rezultate notabile ar trebui observate în 4-6 săptămâni. Într-adevăr, acest interval poate varia foarte mult, în funcție de anumiți factori, de la metabolismul fiecărei persoane, nivelul de activitate fizică, aderența la programul de dietă și exerciții, poate chiar și starea generală de sănătate”, a explicat Robert Duican, antrenor de fitness.

Recomandări

AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
L-AU PRINS CU BRÂNZA ÎN SAC
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
DREAM ON, SLEEPY JOE!

De ce este important să evităm soluțiile rapide și să optăm pentru metode tradiționale de slăbit?

„Este esențial să evităm aceste soluții rapide de slăbit, deoarece acestea pot duce la rezultate nesustenabile, care pot impacta negativ sănătatea, iar aceste soluții, cum ar fi dietele extreme de slăbit, cu suplimente de tot felul, pot provoca pierderea rapidă de apă și masă musculară în grăsime, ceea ce nu este benefic în termen lung pentru corp. De asemenea, aceste metode pot duce la carențe nutriționale și oferă un efect yo-yo, adică toată greutatea pierdută este recâștigată foarte rapid”, a adăugat Robert Duican.

Cât de des ar trebui să mergem la sală, în această perioadă?

„În funcție de obiectivul fiecărei persoane, care poate fi divers, de la slăbit, până la masă musculară, poate fi o medie între 3-4 antrenamente pe săptămână, cel mai optim”.

Ce trebuie să mâncăm, înainte de a merge la sală?

„Ca să ai o dietă echilibrată, ai nevoie de mai multe lucruri pe care să le adaugi în nutriția ta, cum ar fi proteine de calitate, grăsimi care oferă o funcționare sănătoasă și optimă a creierului, menține nivelul de energie constant, carbohidrații complexi, de asemenea, îți oferă o sațietate constantă, iar pe parcursul verii, acestea, combinate într-o calitate echilibrată, te pot ajuta să-ți atingi obiectivele, cât se poate de bine și rapid”.

Citește și