• Donald Trump crede că vaccinul împotriva coronavirusului va fi gata peste o lună
  • În schimb, experții spun că vaccinul, cel mai probabil, va fi aprobat la sfârșitul anului
  • Democrații s-au arătat îngrijorați de presiunea politică exercitată de președinte asupra oficialilor din domeniul sănătății și oamenilor de știință

Donald Trump este încrezător. Marți, președintele a asigurat că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil într-o lună. „Suntem foarte aproape de un vaccin“, a spus el în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la o primărie cu alegători din Pennsylvania, difuzată pe ABC News. El a adăugat că acest vaccin ar trebui finalizat în „trei sau patru săptămâni“ și ar putea fi disponibil în „patru-opt săptămâni“.

Donald Trump deja afirmase în urmă cu câteva zile că vaccinul e pe drumul cel bun. Democrații s-au arătat îngrijorați de presiunea politică exercitată de președinte asupra oficialilor din domeniul sănătății și oamenilor de știință. Totul pentru a grăbi aparitia și aprobarea unui vaccin la timp pentru a inversa tendința dinaintea scrutinului, cu scopul de a-l înfrunta pe Joe Biden pe 3 noiembrie.

Experții, inclusiv directorul Institutului SUA de Boli Infecțioase Anthony Fauci, spun că aprobarea vaccinului este mai probabil să fie posibilă la sfârșitul anului.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Întrebat despre motivele pentru care a minimizat gravitatea pandemiei de coronavirus, care a ucis până acum aproape 200.000 de americani, Trump a negat, spunând: „Nu am minimizat-o. De fapt, în multe lucruri am exagerat importanța sa în ceea ce privește acțiunile întreprinse“. Culmea, Trump însuși îi spusese reporterului Bob Woodward, în timpul interviurilor înregistrate pentru noua sa carte Rage, lansată marți, că a luat decizia conștientă de a „minimiza“ pandemia pentru a evita ca americanii să se îngrijoreze prea tare.