• UE ar putea primi doar jumătate din dozele de vaccin AstraZeneca
  • Stella Kyriakides spune că AstraZeneca trebuie să-și respecte contractul
  • Kyriakides vrea ca dozele de vaccin comandate să fie livrate conform datelor stabilite
  • UE amenință că va bloca exporturile de vaccin anti-Covid

După ce AstraZeneca a anunțat că va trimite un număr mai mic de doze de vaccin, Comisia Europeană a reacționat. UE a amenințat că va bloca exporturile de vaccinuri anti-coronavirus către țări din afara blocului comunitar, cum ar fi Marea Britanie, după ce AstraZeneca a fost acuzată că nu a dat o explicație satisfăcătoare pentru deficiența imensă a dozelor promise statelor membre, scrie The Guardian.

Agenţia Europeană a Medicamentului ar putea aproba săptămâna aceasta vaccinul de la AstraZeneca, însă UE e de părere că noile planuri de distribuție ale companiei farmaceutice sunt „inacceptabile“, după ce a informat „surprinzător“ comisia europeană, vineri, că vor exista deficiențe semnificative.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat AstraZeneca că trebuie să-și respecte contractul. Mai ales că vaccinul acestora a fost finanţat cu bani europeni.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Stella Kyriakides: „Uniunea Europeană vrea să ştie cu exactitate câte doze au fost produse de către AstraZeneca, unde anume au ajuns şi cui au fost livrate. Răspunsurile companiei nu au fost satisfăcătoare până acum“.

Kyriakides a adăugat că Uniunea Europeană vrea ca dozele de vaccin comandate să fie livrate conform datelor stabilite.

Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate: „Vrem claritate cu privire la tranzacţii şi deplină transparenţă în legătură cu exporturile de vaccinuri. În viitor, toate companiile producătoare de vaccin anti-COVID din UE vor anunţa în prealabil un eventual export către ţările terţe“.

UE a finanţat dezvoltarea mai multor vaccinuri anti-COVID cu suma totală de 2,7 miliarde de euro.