UE are al doilea vaccin. Agenția Europeană a Medicamentului autorizează vaccinul Moderna

Serul făcut de americanii de la Moderna a fost aprobat miercuri de către Agenția Europeană a Medicamentului. Vaccinul va fi disponibil pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, transmite Breaking the News.

Agenția a adăugat că vaccinul a fost utilizat într-un studiu care a implicat aproximativ 30.000 de persoane, în care a demonstrat o eficiență de aproximativ 94,1%.

Inițial, verdictul trebuia dat pe 12 ianuarie, dar ședința a fost devansată din motive ușor de intuit. Îți amintesc că Uniunea Europeană a semnat cu Moderna un contract pentru 160 de milioane de doze.

Ursula von Den Leyen, șefa Comisiei Europene: „Odată ce se dovește că vaccinul este sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, proporțional, în aceleași condiții. Cu Moderna am semnat al șaselea contract cu o companie farmaceutică pentru portofoliul nostru de vaccinuri împotriva COVID-19.”

Stephen Hoge, președintele Moderna: „Este un moment important în lupta împotriva pandemiei pentru că demonstrează că vaccinul nostru, mRNA-1273 este capabil să prevină boala, inclusiv formele severe. Chiar și așa este doar un punct de referință. Mai avem mult de lucru de acum încolo. Faptul că știm că vaccinul va fi eficace este o veste excelentă, dar noi va trebui să completăm procesul de reglementare.”

Vaccinul Moderna este deja în uz în Statele Unite, singura țară care l-au aprobat până acum. Neal Browning a fost unul dintre primii voluntari care au primit serul, în primăvara lui 2020. Uite cum s-a simțit.

Neal Browning, voluntar vaccin Moderna: „A fost fără cusur. M-a durut un pic mâna după fiecare injecție, cam ca după un vaccin antigripal obișnuit. Pe lângă asta, nu am avut niciun efect advers și nici nu am simțit nimic.”

Acum, Comisia Europeană urmează să acorde în câteva zile o autorizație condițională de punere pe piață. După ce aceasta va veni, vaccinul va putea fi folosit.

Medicul Radu Țincu: Această aprobare crește rapiditatea cu care populația va fi vaccinată

Radu Ţincu, medic primar de ATI la Spitalul Floreasca: „Este esențială apariția acestui vaccin, cum sper să fie aprobat curând și al treilea vaccin și această dorință derivă din faptul că suntem într-o cursă contracronometru cu acest virus. Putem risca, dacă nu facem o imunizare în scurt timp, ca acest virus să sufere mutații și să nu mai avem această proteină de suprafață pentru care au fost create aceste vaccinuri. Această aprobare crește rapiditatea cu care populația să fie vaccinată.”

„Sunt 40-50% dintre persoane care sunt sceptice, dar nu sunt declarate împotriva vaccinului. Eu cred că vom ajunge până în luna iunie-iulie la un grad de imunizare de 70%.”

Exit mobile version