- Specialistul în nutriție Adam Bornstein, cunoscut pentru colaborările cu vedete precum Arnold Schwarzenegger și LeBron James, recomandă să integrezi aliemntele care îți plac în dieta ta.
- În noua sa carte, „You Can’t Screw This Up”, Bornstein oferă sfaturi despre cum să găsești un plan alimentar și o rutină de exerciții fizice pe care să le poți respecta pe termen lung.
- Bornstein recomandă să nu elimini alimentele delicioase, ci să le integrezi într-o dietă echilibrată.
Specialistul în nutriție Adam Bornstein, cunoscut pentru colaborările sale cu celebrități precum Arnold Schwarzenegger și LeBron James, recomandă abordarea relaxată a regulilor de dietă pentru a slăbi și a deveni mai sănătos, scrie Insider.
Advertisment
Bornstein, fost editor de fitness pentru revista Men’s Health și redactor-șef al newsletter-ului de e-mail al lui Schwarzenegger, susține că a fi prea strict în privința dietei poate genera frustrare și vinovăție, în loc de rezultate pozitive.
Începe totul treptat
În cartea sa recentă, intitulată „You Can’t Screw This Up”, el oferă sfaturi pentru a găsi un plan alimentar și o rutină de exerciții fizice sustenabile pe termen lung. Mulți oameni eșuează în dietele lor deoarece acestea impun schimbări extreme în stilul de viață și, inevitabil, conduc la sentimente de vinovăție atunci când nu se pot menține așteptările nerealiste.
Recomandări
„Nu ai arunca pe cineva în apă adâncă înainte de a învăța să pășească în apă. Noi le dăm oamenilor lucruri complexe, dificile de făcut și ne prefacem că suntem surprinși când se îneacă”, spune Bornstein.
Bornstein subliniază importanța de a începe cu ceea ce ne face fericiți și de a adăuga treptat alte comportamente sănătoase în jurul acestuia: „Începeți cu ceea ce vă face fericiți, apoi adăugați celelalte comportamente sănătoase în jurul acesteia. Acesta este codul de trișat în viață”, a adăugat el.
Include alimente care îți plac în dieta ta
O greșeală frecventă în diete este presupunerea că toate alimentele delicioase trebuie interzise. Bornstein atrage atenția că restricția excesivă poate duce la eșec. El compară dietele cu o praștie tensionată, în care fiecare regulă sau aliment interzis crește tensiunea până când apare un moment de cedare. Această tensiune poate duce la cicluri de dietă yo-yo, cu perioade de restricție urmate de excese și mai multă restricție pentru a compensa.
Pentru a evita acest ciclu, Bornstein recomandă să nu te privezi complet și să faci loc în dietă pentru alimentele care îți plac cu adevărat, indiferent dacă sunt considerate „nesănătoase” de către unii experți în sănătate. El exemplifică prin propriul obicei de a savura câteva boluri de cereale în fiecare săptămână, chiar dacă acestea nu sunt considerate hrănitoare. Pentru el, acest lucru nu a avut efecte negative asupra sănătății și i-a facilitat menținerea altor obiective de sănătate.
În plus, prin eliminarea etichetei de „interzis” de la anumite alimente, s-ar putea descoperi că este mai ușor să le savurezi cu moderație.
Bornstein subliniază importanța de a nu permite unei mici greșeli să saboteze întregul plan și, în schimb, de a reveni imediat la rutina obișnuită, fără a încerca să compensezi excesul.
Partenerii noștri