• În atenția pasionaților de cofeină! S-ar putea să doriți să vă gândiți mai bine înainte de a bea cafeaua de dimineață – sau cel puțin la ce oră să o serviți, avertizează un medic.
  • Nu beți cafea la prima oră a dimineții pentru a vă trezi”, i-a spus Raj gazdei Gethin Jones.
  • Cel mai recent sfat al lui Raj este în concordanță cu ceea ce a susținut într-un videoclip, intitulat trei greșeli pe care le faci în fiecare dimineață”.

În atenția pasionaților de cofeină! S-ar putea să doriți să vă gândiți mai bine înainte de a bea cafeaua de dimineață – sau cel puțin la ce oră să o serviți, avertizează un medic.

Dr. Karan Raj, un chirurg din NHS și o celebritate virală TikTok cunoscută pentru împărtășirea unor sfaturi medicale pe platformă, a apărut în emisiunea Morning Live de la BBC pentru a vorbi despre importanța de a bea cafeaua la timp. Nu beți cafea la prima oră a dimineții pentru a vă trezi”, i-a spus Raj gazdei Gethin Jones.

„Corpul tău se trezește în mod natural cu cortizol, ai un implus de cortizol dimineața”, a explicat el. „Păstrează-ți cafeaua până la jumătatea dimineții, când nivelul de cortizol și nivelul de energie scad, astfel încât să primești un impuls de cofeină atunci și va fi mai bine.”

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Cel mai recent sfat al lui Raj este în concordanță cu ceea ce a susținut într-un videoclip, intitulat „trei greșeli pe care le faci în fiecare dimineață”.

Prima greșeală, potrivit lui Raj, este apăsarea butonului de amânare. „Acest lucru îți convinge corpul că intri într-un alt ciclu de somn, făcându-te să eliberezi hormoni care induc mai mult somn”, a explicat el. „Apoi, când te ridici din pat, corpul tău este plin de compuși hormonali care te țin obosit încă patru ore.”

A doua greșeală, a spus chirurgul, este verificarea telefonului imediat ce te trezești. „Când te trezești dimineața, creierul tău crește treptat vigilența – trecând de la unda cerebrală delta la cea theta și la cea alfa. Privitul la telefon sare peste unda cerebrală theta și alfa, punându-vă la limită”, a spus el.

Ultima – și cea mai controversată – „greșeală” semnalată de Raj a fost consumul de cafea la prima oră a dimineții, spre disperarea tuturor iubitorilor de cafea. „Cortizolul maxim este produs între 8 și 9, ceea ce te trezește în mod natural”, a spus Raj. „A bea cafea între aceste ore înseamnă că nu profiți la maximum de efectul stimulator al cofeinei. În schimb, păstrați-o pentru momentele în care vă scade cortizolul.”

Deși apreciază intuiția lui Raj, unii telespectatori sunt sceptici – și nu sunt siguri dacă se pot despărți în mod realist de cafeaua de dimineață.

„Oamenii nu sunt în siguranță în preajma mea până nu-mi beau cafeaua de dimineață „, a glumit un utilizator în replică.