Un elev din Iași a fost testat pozitiv la Covid-19. El a participat la pregătirea pentru Evaluarea Națională alături de alți colegi

Sursă foto: Profimedia
  • Elevul este clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi
  • Acesta a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce și bunica sa a fost confirmată noul coronavirus
  • Colegii cu care a intrat tânărul în contact nu mai vin la şcoală

Elevul a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi.  Miercuri, bunica sa a fost testată pentru că urma să facă o operaţie şi a ieşit pozitivă. Mai apoi toată familia a fost testată. 

„Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

La orele de pregătire la care băiatul a fost prezent au fost şi alţi 11 colegi. 

„Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată”, a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul Liceului cu program Sportiv Iaşi.