• Adormirea în mai puțin de cinci minute indică faptul că ești privat de somn, a spus un medic.
  • Secretul unui somn satisfăcător constă în schimb în a adormi în mai puțin de 20 de minute.
  • În timp ce adulții au nevoie între șapte și nouă ore de somn, copiilor li se recomandă între nouă și 13 ore, recomandă NHS.

Cu toții ne simțim mai bine după o noapte de somn bun. Și ați putea crede că, pe lângă cele șapte ore de somn, acest lucru presupune să adormiți la câteva minute după ce v-ați băgat în pat. Dar acesta ar putea fi un semn rău”, potrivit unui expert în somn.

Adormirea în mai puțin de cinci minute indică faptul că, probabil, este un semn al unor probleme de somn sau al unor probleme de sănătate, a avertizat Dr. Sophie Bostock, supranumită The Sleep Scientist.

O perioadă mai lungă de o jumătate de oră poate fi, de asemenea, un motiv de alarmă. Vorbind la podcastul Her Spirit, găzduit de fosta prezentatoare BBC Breakfast Louise Michin, Dr. Bostock a dezvăluit că sunteți, de asemenea, mai predispuși să luați decizii greșite atunci când sunteți obosiți, ceea ce vă poate afecta și mai mult modelul de somn.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

În timp ce adulții au nevoie între șapte și nouă ore de somn, copiilor li se recomandă între nouă și 13 ore, recomandă NHS. Serviciul de sănătate estimează că majoritatea oamenilor au nevoie în medie de 14 minute pentru a adormi. În cadrul episodului de podcast, Dr. Bostock a declarat: Dacă adormiți imediat ce capul atinge perna, acesta este foarte des un semn de lipsă de somn. Dacă adormiți în cinci minute de când v-ați băgat în pat, sunt șanse să aveți nevoie de mai mult somn.”

Dr. Bostock, care a obținut un doctorat în psihologia sănătății la University College London și a apărut în emisiuni precum This Morning pentru a vorbi despre știința somnului, a dezvăluit că secretul unui somn satisfăcător constă în schimb în a adormi în mai puțin de 20 de minute. Dar oboseala poate duce pur și simplu la mai multă oboseală și poate deveni un ciclu pe care trebuie să îl rupem.

Ea a declarat la podcast: Orice de la 15 la 20 de minute pentru a adormi este cu adevărat normal, dar dacă durează în mod regulat mai mult de o jumătate de oră, ar trebui să vă uitați la obiceiurile de somn”.

Ea a adăugat: Când suntem obosiți, suntem foarte susceptibili de a amâna somnul, așa că încercați să luați deciziile cu privire la somn atunci când nu sunteți obosiți. Problema apare atunci când suntem deja obosiți și nu ne putem abține să ne oprim. De aceea, Netflix face chestia aia prin care pune automat următorul episod”.

Dr. Bostock a recomandat că cel mai bun mod de a vă îmbunătăți modelul de somn este să vă băgați în pat doar atunci când vă simțiți cu adevărat obosiți. Ea a spus: Nu te băga în pat până când nu ești obosit de somn. Când simțiți că pleoapele devin grele, acesta este un indiciu că organismul este gata de culcare.”