• Medicii de familie au o grea misiune: toți pacienții care vor să se vaccineze și fac parte din etapa a doua de vaccinare trebuie programați online, unul câte unul.
  • Așa trebuie să facă și medicul de familie Adina Popescu, din Timișoara.

Adina Popescu este medic de familie în Timișoara. A spus că i-a informat pe pacienții săi și are un număr de aproximativ 400 de persoane, din 1800, care doresc să se vaccineze.

Adina Popescu a mai spus că programarea pacienților în platforma dedicată merge foarte greu pentru că platforma nu funcționează.

„Programarea nu merge deloc. Am încercat azi, chiar și acum, înainte de a intra cu dumneavoastră. Este un lucru pe care îl poate citi oricine pentru că și scrie pe această platformă că ne roagă să revenim și ne mulțumesc pentru înțelegere”, a spus Adina Popescu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Medicul de familie din Timișoara a mai spus că deși vinerea este zi scurtă pentru anumite persoane, pentru medicii de familie nu este.

„Pentru noi nu a fost o zi scurtă pentru că pacienții sunt prost informați, nu este vina lor și le este teamă că nu vor ajunge la acest vaccin, iar noi vom da informații și azi și mâine, până se va clarifica”, a mărturisit Adina Popescu.

Adina Popescu nu are mulți pacienți indeciși în privința vaccinării anti-COVID

Adina Popescu are și pacienți care sunt indeciși, dar numărul acestora este foarte mic. Celor mai mulți le este teamă de ce au auzit în presă și, mai ales, ce au auzit de la unii medici.

„Le este teamă de ceea ce au văzut la unii colegi medici, din păcate. Și care și-au exprimat niște păreri neavizate și au fost preluate ca atare. S-a mai revenit asupra unora dintre ele. Dar mai trebuie să și vrei.

Dacă iei afirmațiile neavizate ale unor persoane care nu sunt de strictă specialitate, nici nu mai vorbesc de cei care nu sunt specialitate. Noi trebuie să știm că asta este diferența între noi: fiecare are felia lui din medicină. Nu putem să știm tot pentru că nu se poate.

Cred că cele mai multe date le pot da epidemiologii, infecționiștii, microbiologii și, cu voia dumneavoastră, medicii de familie, care sunt medicii vaccinatori. Nu poți să cuprinzi tot, iar părerile neavizate au avut mare succes în anumite cercuri. Dintre pacienții mei, din fericire, nu sunt foarte mulți care au aceste îndoieli”, a spus Adina Popescu.

Adina Popescu: „Este foarte greu să comunici cu toată lumea și să le explici tuturor”

„Este proastă comunicare. Este foarte greu să comunici cu toată lumea și să le explici tuturor. Nu este doar meritul meu. Tot ce pot spune este că eu am fost destul de săracă în cuvinte pentru că nu ne mai putem pierde timpul cu explicații inutile. Răspunsul meu a fost că nu toți trebuie să trăim dacă nu dorim și că boala asta poate fi sechelară. Acest lucru este dovedit. În schimb, vaccinul anti-COVID este un vaccin ca toate vaccinurile”, a spus Adina Popescu.