• Dietele bogate în fructe și legume sunt legate de scăderea tensiunii arteriale, o mai bună sănătate a rinichilor și un risc redus de boli cardiovasculare și de deces.
  • Tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea, este o cauză majoră a bolilor de inimă și a insuficienței renale, în special la persoanele cu boală renală cronică.
  • Rezultatele au arătat că atât fructele și legumele, cât și bicarbonatul de sodiu au îmbunătățit sănătatea rinichilor.

Un nou studiu a arătat că consumul mai multor fructe și legume poate reduce semnificativ tensiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea inimii și a rinichilor la persoanele cu hipertensiune arterială, anunță Knowridge.

Constatările, publicate în The American Journal of Medicine, sugerează că fructele și legumele ar trebui să fie o parte principală a tratamentului pentru pacienții cu hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea, este o cauză majoră a bolilor de inimă și a insuficienței renale, în special la persoanele cu boală renală cronică.

Recomandări

ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL

În ciuda eforturilor de a trata hipertensiunea cu medicamente, numărul persoanelor care suferă de probleme cardiace și renale legate de hipertensiune continuă să crească.

De fapt, bolile de inimă sunt principala cauză de deces la pacienții cu boală renală cronică. S-a demonstrat că dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), care pune accent pe fructe și legume, scade tensiunea arterială și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Cu toate acestea, această dietă nu este prescrisă atât de des pe cât ar trebui, și chiar și atunci când este, mulți pacienți se luptă să o urmeze în mod corespunzător.

Cum te ajută fructele și legumele

Dietele bogate în fructe și legume sunt legate de scăderea tensiunii arteriale, o mai bună sănătate a rinichilor și un risc redus de boli cardiovasculare și de deces.

Dr. Donald E. Wesson, cercetătorul principal al studiului și specialist în rinichi la Universitatea Texas din Austin, a explicat că cercetările sale se concentrează pe modul în care rinichii elimină acidul din sânge.

Rezultatele au arătat că atât fructele și legumele, cât și bicarbonatul de sodiu au îmbunătățit sănătatea rinichilor, dar numai fructele și legumele au redus tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, participanții care au consumat mai multe fructe și legume au avut nevoie de doze mai mici de medicamente pentru tensiunea arterială.

Dr. Maninder Kahlon, co-investigator al studiului, a explicat că, deși atât fructele și legumele, cât și bicarbonatul de sodiu au fost bune pentru sănătatea rinichilor, numai fructele și legumele au oferit beneficii suplimentare de scădere a tensiunii arteriale și de reducere a riscului de boli cardiovasculare. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să recomande ca fructele și legumele să fie primul pas în tratarea pacienților cu hipertensiune arterială, mai degrabă decât să înceapă cu medicamentele.

Citește și