Un nou studiu arată că până și consumul unei cantități mici de alimente procesate crește riscul de probleme de memorie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts General Hospital arată că până și consumul unei cantități modeste de alimente procesate crește riscul de probleme de memorie și de accident vascular cerebral, scrie Study Finds.

Alimentele ultra-procesate sunt produse alimentare care au fost supuse unei procesări extinse și care conțin adesea aditivi precum zahăr, grăsimi și sare pentru a spori aroma și textura. Aceste alimente sunt, de obicei, sărace în proteine, fibre, vitamine și minerale și, în schimb, sunt încărcate cu zaharuri adăugate și grăsimi saturate. Concepute pentru a fi convenabile, accesibile, foarte gustoase și cu o durată de valabilitate lungă, acestea sunt adesea produsele alimentare nesănătoase pe care le veți găsi în automatele de vending și în restaurantele fast-food.

Consumul unei diete bogate în alimente ultra-procesate a fost asociat cu diverse probleme de sănătate, inclusiv obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul și acum, după cum sugerează studiul recent, cu un potențial declin cognitiv și un risc crescut de accident vascular cerebral. Condusă de Dr. W. Taylor Kimberly, cercetarea, publicată în Neurology, a constatat că:

Studiul a urmărit 30.239 de persoane în vârstă de 45 de ani sau mai mult care s-au autoidentificat ca fiind de culoare sau albe, timp de 11 ani în medie. Participanții au fost împărțiți în patru grupuri în funcție de consumul de alimente procesate, care a fost calculat ca procent din dieta lor zilnică. Din totalul participanților:

Până la finalul studiului, 768 de persoane au fost diagnosticate cu tulburări cognitive, iar 1.108 persoane au suferit un accident vascular cerebral. Rezultatele au arătat că:

Citește și

Exit mobile version