• Studiile anterioare sugerează că este esențial pentru înțelegerea problemelor de sănătate mintală ale femeilor din armată să se includă evaluarea funcției sexuale.
  • Deși funcția sexuală a femeilor din armată este, în general, un subiect puțin studiat, constatările disponibile indică faptul că disfuncția sexuală este asociată cu comportamente alimentare dezordonate și simptome depresive.
  • Studiul adaugă noi informații la cunoștințele privind relațiile dintre depresie, tulburările alimentare și funcționarea sexuală.

Un sondaj efectuat în rândul femeilor care au servit în armata americană a găsit dovezi că simptomele depresive formează o legătură între o alimentație foarte dezordonată și o funcție sexuală mai scăzută. Constatările indică faptul că ar fi valoros să se integreze tratamentele pentru disfuncția sexuală în tratamentele pentru femeile cu tulburări alimentare și simptome de depresie. Studiul a fost publicat în Military Psychology.

Proporția de femei care servesc în armata din întreaga lume a crescut rapid în ultimele decenii. În Statele Unite, femeile reprezintă subpopulația cu cea mai rapidă creștere în cadrul comunității veteranilor. Din acest motiv, ele reprezintă o subpopulație importantă pentru cercetarea privind sănătatea mintală a personalului militar.

Studiile anterioare sugerează că este esențial pentru înțelegerea problemelor de sănătate mintală ale femeilor din armată să se includă evaluarea funcției sexuale. Cercetările au arătat că femeile din armată raportează un număr mai mare de parteneri sexuali în raport cu cei care nu sunt veterani și o rată ridicată de expunere la evenimente care pot declanșa disfuncții sexuale, cum ar fi traumele sexuale. Studiile au constatat, de asemenea, că o disfuncție sexuală mai mare este asociată cu riscuri mai mari de suicid la aceste persoane.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Deși funcția sexuală a femeilor din armată este, în general, un subiect puțin studiat, constatările disponibile indică faptul că disfuncția sexuală este asociată cu comportamente alimentare dezordonate și simptome depresive.

Whitney S. Livingston de la Universitatea de Stat din Utah și colegii săi au dorit să examineze natura asocierii dintre depresie, alimentația dezordonată și disfuncția sexuală la femeile militare. În acest scop, ei au analizat răspunsurile la un sondaj realizat în rândul a 494 de femei cu un istoric de serviciu militar. Aceste date au fost preluate dintr-un set de date mai mare care a colectat date pentru a „examina asocierea dintre satisfacția relațională, funcția sexuală și trauma sexuală militară la femeile membre ale serviciilor militare și veterane”. Participantele au primit fiecare 15 dolari pentru participarea lor.

Participantele au completat un inventar demografic în care au fost întrebate despre rasa, etnia, vârsta, starea civilă, statutul de absolvire a armatei, istoricul traumei sexuale militare și expunerea probabilă la un eveniment de criteriu A. Așa cum este definit în DSM-IV-TR, un eveniment de criteriu A înseamnă: A1) a experimenta, a fi martor sau a fi confruntat cu un eveniment care implică moartea reală sau amenințarea cu moartea sau rănirea gravă, sau o amenințare la adresa integrității fizice a sinelui sau a altora; și A2) a experimenta o frică intensă, neputință sau oroare.

Femeile au completat, de asemenea, evaluări ale funcției sexuale (Female Sexual Function Index), ale tulburărilor de alimentație (Eating Disorder Examination – Questionnaire, EDE-Q) și ale simptomelor depresive (Patient Health Questionnaire-9, PHQ-9).

Pe baza măsurilor de auto-raportare, disfuncția sexuală probabilă, tulburarea alimentară și tulburările depresive au fost găsite în rândul a 58,70%, 38,5% și, respectiv, 44,13% dintre participante”, au scris cercetătorii. Asocierea dintre tulburările alimentare, simptomele depresive și disfuncția sexuală a fost confirmată. Cu toate acestea, relația dintre simptomele mai mari ale tulburărilor alimentare și funcția sexuală mai scăzută a fost indirectă, prin simptome depresive mai mari”.

În plus, o funcție sexuală mai bună a fost destul de puternic asociată cu o mai bună satisfacție relațională, iar funcția sexuală a avut tendința de a fi ceva mai bună la femeile mai tinere. Simptomele depresive au fost mai frecvente la femeile de alte rase decât cea albă, la cele cu experiență de traume sexuale militare și la cele expuse la traume în general, precum și la veterani în comparație cu personalul activ.

Funcționarea sexuală a fost oarecum mai slabă la participanții care au suferit traume sau traume sexuale militare, la veterani (în comparație cu personalul activ) și la femeile căsătorite (în comparație cu femeile necăsătorite).

Studiul adaugă noi informații la cunoștințele privind relațiile dintre depresie, tulburările alimentare și funcționarea sexuală. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că diferențele observate între grupurile comparate se pot datora unor factori care nu au fost incluși în studiu. Studiul s-a bazat pe auto-raportări. În cele din urmă, participanții la studiu au fost femei cu antecedente de serviciu militar, iar rezultatele pentru femeile care nu au servit în armată ar putea să nu fie aceleași.