Un nou test de salivă poate determina cât mai ai de trăit

Care este vârsta ta biologică? Dacă vrei să afli, cercetătorii de la Tally Health au dezvoltat un test de salivă ce poate determina cât mai ai de trăit.

Cum funcționează?

Testul de salivă CheekAge este capabil să determine cu precizie vârsta biologică. Practic prin colectarea de celule din cavitatea bucală, cercetătorii pot determina cât de tânăr este defapt corpul tău. Vârsta biologică este diferită de cea cronologică. Ea ests influențată de mai mulți factori precum nutriție, stres, gene sau fumat. Cercetătorii spun că metoda este mai precisă decât testele de sânge, cele folosite în mod normal.

Ce spun experții?

Experții din domeniu sunt reticenți la această metodă de inversare a ceasului biologic. De exemplu, un profesor de la Universitatea din Bath, Adele Murrell, spune că nu vede nicio dovadă că acest ceas biologic ar putea prezice cu exactitate anul în care o persoană va muri. ea consideră că aceste informații pot induce mai multă anxietate inutilă. Dusko Ilic, profesor de Științe ale Celulelor Stem, la King’s College London, spune că acest ceas ar trebui să fie prezentat astfel încât să promoveze un stil de viață sănătos.

Exit mobile version