• Un prim caz de infectare cu noua variantă a virusului mpox (variola maimuței) a fost detectat în Germania, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).
  • Până în prezent, marea majoritate a cazurilor au fost raportate în Congo.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat mpox o urgenţă de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani.

Un prim caz de infectare cu noua variantă a virusului mpox (variola maimuței) a fost detectat în Germania, potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru sănătate publică, scrie ABC News.

„La 18 octombrie 2024, o infecţie cu mpox, cu noua cladă 1b, dobândită în străinătate, a fost detectată în Germania”, a declarat RKI, adăugând că „riscul pentru sănătatea populaţiei Germaniei” este „scăzut”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat mpox o urgenţă de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în luna august, în urma unei epidemii în Republica Democratică Congo (RDC), care s-a răspândit în ţările vecine.

Recomandări

MACRON SE VEDE CU ORBAN
PRIMUL AJUTOR SE ÎNVAȚĂ
„ENGAGE” IN ACTION
CUM STĂM CU EDUCAȚIA
ȘOȘOACĂ, SPRE SENAT
MONCLER REDEFINEȘTE MODA

Primul semn al răspândirii mpox în afara continentului african a apărut la 15 august, când responsabilii din domeniul sănătăţii la nivel mondial au confirmat o infecţie cu o nouă tulpină a virusului mpox, în Suedia.

Până în prezent, marea majoritate a cazurilor au fost raportate în Congo. Epidemiile de mpox afectează în prezent 18 din cele 55 de țări din Africa, iar oficialii de acolo au raportat că au existat 1 000 de decese până săptămâna trecută. Numărul total de cazuri suspectate în Africa de la începutul anului se ridică în prezent la 42 438, dintre care 8 113 au fost confirmate ca fiind mpox, potrivit Centrului african pentru controlul și prevenirea bolilor.

Citește și