• Un test prenatal făcut de milioane de femei însărcinate colectează date genetice.
  • Testul este comercializat de o companie chineză în colaborare cu armata chineză.
  • SUA consideră acest test o amenințare pentru securitatea națională.

Un test prenatal chinezesc e considerat de americani o amenințare la securitatea națională. Testul e folosit pentru a colecta date genetice. A fost dezvoltat de o companie chineză în colaborare cu armata și a fost utlizat de milioane de femei însărcinate la nivel global.

Compania chineză a început să comercializeze testul în anul 2013. Se numește NIFTY și este printre cele mai bine vândute teste prenatale neinvazive din lume. Este folosit pentru a detecta anomalii precum sindromul Down. Cei de la publicația Reuters au făcut o mică anchetă pe acest subiect și au descoperit că acordurile de confidențialitate nu ar fi încălcate. Ei obțin consimțământul semnat și distrug eșantioanele și datele din străinătate după cinci ani.

Aproximativ 8 milioane de femei din întreaga lume au efectuat acest test până în acest moment. În momentul de față este vândut în cel puțin 52 de țări printre care Marea Britanie, Europa, Canada, Australia, Thailanda și India. Statele Unite îl consideră un pericol pentru securitatea națională.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE