Un voluntar din Brazilia care participa la studiul clinic al vaccinului AstraZeneca pentru COVID-19 a murit

Autoritatea braziliană de sănătate publică Anvisa a declarat miercuri că un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit, dar a adăugat că cercetările vor continua, relatează Reuters. Oxford a confirmat planul de a continua testarea, spunând într-o declarație că, după o evaluare atentă, „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic”. AstraZeneca a refuzat să comenteze.

CNN Brazilia a raportat că voluntarul era un tânăr de 28 de ani, care locuia în Rio de Janeiro și a murit din cauza complicațiilor COVID-19. Anvisa nu a furnizat alte detalii, citând confidențialitatea medicală a celor implicați în studii.

O sursă care cunoaște mai multe detalii a declarat că procesul ar fi fost suspendat dacă voluntarul care a murit ar fi primit vaccinul COVID-19, sugerând că persoana face parte din grupul de control căruia i s-a administrat un vaccin împotriva meningitei. Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, de asemenea, continuarea studiului. Universitatea a confirmat că voluntarul era brazilian, dar nu a dat alte detalii personale.

Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari planificați în proces au fost recrutați și au primit prima doză, iar mulți au primit deja a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universității.

Exit mobile version