• Unul dintre participanții la un studiu al vaccinului împotriva COVID-19 din Brazilia a murit
  • Vaccinul este dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford
  • Oxford a confirmat că vor continua testarea, întrucât nu există înrijorări cu privire la siguranța studiului

Autoritatea braziliană de sănătate publică Anvisa a declarat miercuri că un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit, dar a adăugat că cercetările vor continua, relatează Reuters. Oxford a confirmat planul de a continua testarea, spunând într-o declarație că, după o evaluare atentă, „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic”. AstraZeneca a refuzat să comenteze.

CNN Brazilia a raportat că voluntarul era un tânăr de 28 de ani, care locuia în Rio de Janeiro și a murit din cauza complicațiilor COVID-19. Anvisa nu a furnizat alte detalii, citând confidențialitatea medicală a celor implicați în studii.

O sursă care cunoaște mai multe detalii a declarat că procesul ar fi fost suspendat dacă voluntarul care a murit ar fi primit vaccinul COVID-19, sugerând că persoana face parte din grupul de control căruia i s-a administrat un vaccin împotriva meningitei. Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, de asemenea, continuarea studiului. Universitatea a confirmat că voluntarul era brazilian, dar nu a dat alte detalii personale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari planificați în proces au fost recrutați și au primit prima doză, iar mulți au primit deja a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universității.