• Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin anti-COVID în UE
  • Președinta Comisiei Europene: Este un moment decisiv
  • Uniunea Europeană urmează să autorizeze în cel mai scurt timp introducerea pe piața a vaccinului

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus, luni, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin anti-COVID în UE, că serul este sigur și eficient.

„Este un moment decisiv în cadrul efortului nostru de a distribui vaccinuri sigure și eficiente către toți europenii”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

În acest context, CE urmează să autorizeze în cel mai scurt timp introducerea pe piața europeană a vaccinului, astfel încât campania de imunizare să poată începe, a adpugat președinta Comisiei Europene.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, luni, primul vaccin împotriva coronavirusului, cel produs de Pfizer și BioNTech. Agenția a transmis să sunt și noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au transmis, luni, că au interacționat cu alți dezvoltatori al altor vaccinuri anti-COVID-19, dar și cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt în faza de elaborare.

Unele ar putea ajunge la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul anului viitor.

Pe cât sunt de fericită să vă anunț această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuși să vaccinăm mai mulți oameni și să asiguăm imunitatea. Știm mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât știam acum 3 luni, dar sunt încă informații noi care apar și trebuie evaluate, așa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenției.

În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcționa în fața noii tulpini, a mai spus reprezentanta Agenției Europene.

Aceasta recomandă în continuare ca oamenii să facă tot ce le stă în putere să stopeze răspândirea virusului, pentru că vaccinul singur nu va fi „glonțul de argint” care să ne ajute la întoarcerea la viața normală, chiar dacă „e un pas uriaș”.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România în 26 decembrie, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.