• Record de decese în Rusia: 317 în 24 de ore
  • Rusia anunţă că a început testările pe al treilea vaccin
  • Kremlinul nu va introduce noi măsuri de lockdown
  • Brazilia va folosi vaccinul chinezesc

Deşi se laudă că au două vaccinuri, iar al treilea este în teste, ruşii mor pe capete. Peste 300 de oameni au decedat, în ultimele 24 de ore. E cel mai negru bilanţ de la începutul pandemiei.

Numărul de infectaţi se apropie de un milion şi jumătate. Pe fondul răspândirii alarmante a virusului, unii medici ruşi, care au avut curajul nebun să vorbească, spun că datele oficiale nu pot fi de încredere şi că numărul real e mult mai mare. Asta spune şi fostul statistician al Guvernului rus. După ce a sugerat că datele sunt măsluite, a fost dat afară.

Primul lucru observat a fost că, în statisticile infectărilor, în anumite regiuni, numărul cazurilor a fost acelaşi timp de două zile la rând sau a existat o diferenţă mică. Dar apoi s-a agravat şi mai mult situaţia, de parcă ar fi inventat cifrele. Autorităţile din Kransnodar, de exemplu, se temeau să nu depăşească pragul de 100 de cazuri, aşa că au gravitat în jurul lui. În alte regiuni, au existat explozii bruşte ale creşterii noilor niveluri.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Între timp, Brazilia a anunţat că va folosi vaccinul chinezesc CoronaVac, dezvoltat de laboratorul Sinovac. Serul a fost testat pe mii de voluntari din şase state din Brazilia. 46 de milioane de doze ar urma să fie administrate începând din ianuarie anul viitor.