Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a spus vineri, la Vama Veche, unde a participat la campania de vaccinare, că litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie.

Valeriu Gheorghiţa a declarat la Vama Veche că varianta Delta a devenit dominantă la nivel european.

„Se extinde foarte uşor acolo unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, unde aglomeraţia este la ea acasă. Litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie, este o realitate, este evident acest lucru şi tocmai de aceea atragem atenţia să fim vigilenţi pentru a preveni eventualele îmbolnăviri din perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Coordonatorul campaniei de vaccinare susţine că este bine ca oamenii să îşi încarce în această perioadă bateriile, însă să nu uite că pandemia nu a trecut.

„E perioada de concedii, toată lumea a aşteptat această etapă de relaxare. Este foarte bine ca oamenii să se bucure, să îşi încarce bateriile, însă trebuie să nu uităm că pandemia nu a trecut din păcate. Cred că avem maturitatea necesară încât să înţelegem că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună fără să ne implicăm cu toţii în acest sens, tocmai de aceea atragem atenţia asupra respectării măsurilor de prevenţie şi asupra vaccinării”, a mai spus Gheorghiţă.

Acesta a participat vineri seara la o campanie de vaccinare a turiştilor din Vama Veche, cu vaccin produs de PfizerBioNTech şi Johnson&Johnson.