• Valeriu Gheorghiță a spus că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că ritmul de vaccinare depinde de disponibilitatea dozelor.
  • Valeriu Gheorghiță a afirmat că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi, dar este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Valeriu Gheorghiță a declarat pentru Digi24 că pentru luna ianuarie sunt peste 90.000 de programări pentru vaccinarea anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranșa din decembrie, vorbim despre aproximativ 750.000 de doze. Practic, acest număr de doze este suficient pentru acoperirea primei etape”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că în cele 900 de centre de vaccinare s-ar putea ajunge la o capacitate de vaccinare de 140.000 de persoane pe zi. Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că pentru acest lucru este nevoie ca dozele de vaccin să fie disponibile.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Disfuncționalitățile apărute în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie

Valeriu Gheorghiță a explicat că în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie au existat unele disfuncționalități: „A fost o situație extrem de neplăcută pe care mi-o asum. A fost explicată această problemă legată de sistemul de programare. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt corectate”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că, până sâmbătă, peste 90.000 de persoane erau programate pentru luna ianuarie la vaccinarea împotriva COVID.

În plus, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a spus că ritmul de vaccinare va trebui să țină cont de disponibilitatea dozelor.