Valeriu Gheorghiță: „România ar putea primi în luna aprilie vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson”. Serul se administrează într-o singură doză

Studiu: O doză de vaccin Johnson & Johnson a prevenit 66% din 44.000 de cazuri moderate și severe de infectări cu COVID-19

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat, la Digi FM, că România ar putea primi în luna aprilie al patrulea vaccin, cel dezvoltat de Johnson & Jonhson.

Vaccinul ar urma să fie autorizat în cursul lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului, care a primit o cerere de analiză în regim accelerat de la compania Janssen, filiala belgiană a Johnson & Johnson.

Serul se administrează într-o singură doză și are o eficiență generală de 66%, au arătat studiile. În ceea ce privește prevenirea cazurilor grave, acest vaccin a prezentat o eficiență de 85%.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Totodată, spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider normal.

Exit mobile version