• Poliomielita afectează în principal copiii și se răspândește de obicei prin contactul cu fecalele.
  • Condițiile îngrozitoare din Gaza, unde infrastructura a fost decimată și mii de oameni sunt strânși în tabere, fac transmisia mult mai probabilă.
  • În cazuri rare, poliomielita poate provoca simptome grave și pe termen lung care afectează creierul și nervii, inclusiv paralizia, și uneori poate pune viața în pericol.

Virusul care provoacă poliomielita a fost detectat în probele de canalizare din Gaza, potrivit ministerului său de sănătate, scrie Sky News.

A spus că testele au fost efectuate cu UNICEF și că descoperirea „expune mii de rezidenți la riscul de a contracta poliomielita”.

Acesta a avertizat despre un potențial „nou dezastru de sănătate” dacă nu se iau măsuri. Poliomielita afectează în principal copiii și se răspândește de obicei prin contactul cu fecalele; de exemplu, atunci când oamenii nu se spală corect pe mâini sau din alimente sau apă contaminate.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Condițiile îngrozitoare din Gaza, unde infrastructura a fost decimată și mii de oameni sunt strânși în tabere, fac transmisia mult mai probabilă. Într-o declarație, Ministerul Sănătății a cerut „oprirea imediată a agresiunii israeliene, furnizarea de apă utilizabilă, repararea conductelor de canalizare și încetarea aglomerării populației în locurile de strămutare”.

În cazuri rare, poliomielita poate provoca simptome grave și pe termen lung care afectează creierul și nervii, inclusiv paralizia, și uneori poate pune viața în pericol. Cu toate acestea, simptomele sunt în mod normal ușoare și asemănătoare gripei.

Riscul de a-l prinde este mult mai mare dacă oamenii nu s-au vaccinat împotriva poliomielitei – un eveniment de rutină în Marea Britanie și în majoritatea țărilor dezvoltate.

Citește și