• Jumătate din țările europene au raportat o creștere cu peste 10% a cazurilor noi
  • Ungaria îşi menţine frontierele închise
  • În Cehia, de aproape o săptămână sunt zilnic recorduri

Virusul revine în forţă. Jumătate dintre ţările europene au un număr mai mare de cazuri decât la începutul pandemiei, în primăvară.

OMS avertizează: cifrele sunt alarmante. Trebuie să ne trezim la realitate!

Hans Kluge, directorul regional al OMS: „Eforturile noastre, sacrificiile noastre, au dat roade. În iunie, cazurile au atins un nivel minim. Creșterea numărului de cazuri din septembrie ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Trebuie să ne trezim la realitate. Deși aceste cifre reflectă și creșterea numărului de teste, putem observa rate alarmante de transmisie în întreaga regiune“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Ungaria a anunţat că-şi menţine frontierele închise. Încearcă să evite o nouă intrare în izolare. Premierul Viktor Orban spune că al doilea val este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie.

Cehii regretă petrecerea de adio pentru coronavirus de acum două luni din centrul Pragăi. În Cehia, numărul de noi infectări crește exponențial. De aproape o săptămână sunt zilnic recorduri, iar autorităţile au impus noi restricţii.

În toată această poveste, România e pe locul 5 în privinţa numărul noi de îmbolnăviri şi pe locul doi la numărul de decese, după Spania.

E rău în Europa, dar nici în restul lumii situaţia nu e roz. În India, în 24 de ore s-au înregistrat aproape 100 de mii de cazuri şi o mie de morţi.