• Vlad Voiculescu vrea să aștepte decizia EMA înainte dea a trece la imunizarea copiilor
  • Compania Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copii
  • Ministerul Sănătății a primit din Fondul de rezervă 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente necesare Covid-19

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri, după anunțul companiei Pfizer despre eficiența vaccinului la copii de 12-15 ani, că înainte să se treacă la imunizarea copiilor va fi așteptată decizia EMA.

„O veste bună vine de la Pfizer. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât și eficient pentru copiii între 12 și 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România, vom aștepta decizia EMA”, a spus Vlad Voiculescu la finalul ședinței de Guvern.

Compania Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copii. Serul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Vlad Vociuelescu a mai anunțat că Ministerul Sănătății a primit din Fondul de rezervă 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente necesare Covid-19.

„Avem prelungirea celor 2.000 de posturi care au fost necesare anul trecut pentru direcțiile de sănătate publică și ambulanțe. Este absolut îmbucurător că acești oameni pot rămâne în sistemul de sănătate și pot ajuta mai departe”, a mai declarat ministrul Sănătății.