• România a terminat pe locul 25 în clasamentul mondial al medaliilor la Jocurile Olimpice.
  • 80% dintre cei care fac mișcare, o fac doar pentru imagine.
  • Finlanda și Suedia sunt pe primele două locuri când vine vorba de mișcare.

N-avem medalii pentru că nu facem sport. Un studiu Eurostat arată că suntem pe ultimele locuri în Europa când vine vorba de mișcare.

Care sunt rezultatele Eurostat? Cum stăm cu sportul în România?

Datele Eurostat arată că românii nu prea fac sport. Sau dacă fac este pentru a arăta bine, nu pentru beneficiile asupra sănătății. 63% dintre români nu fac sport absolut deloc. Doar 25% fac mișcare măcar o dată pe lună. După România în top se află Polonia, Grecia și Portugalia. Faptul că nu facem sport se vede și din numărul de persoane care suferă de obezitate. În țara noastră 58% sunt supraponderale sau suferă de obezitate conform World Obesity  Federation.

Unde sunt cei mai mulți sportivi din Europa?

Finlanda, Suedia și Luxemburg sunt pe podium în Europa când vine vorba de mișcare. În Finlanda, 80% dintre cetățeni fac sport regulat, în Suedia, în procent de 60%, iar în Luxemburg, 69%. În top urmează Danemarca, Olanda, Slovenia și Irlanda. Aceste țări fruntașe investesc în sport între 0.5% și 1% din PIB, iar România alocă doar între 0.05% și 0.1%. Un motiv pentru care noi nu facem sport, probabil este că nu avem infrastuictura necesară. Inclusiv David Popovici, campionul olimpic, a tras un semnal de alarmă în legătură cu situația sportului în România. „E nevoie de mai mulți bani investiți, de infrastructură” a declarat acesta după ce a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și