• Proiectul prevede accesul gratuit și liber înafara programului școlar
  • Inițiatorii doresc să încurajeze un stil de viață sănătos prin sport
  • Tinerii doresc ca accest proiect să fie adoptat pentru că școlile sunt aproape de casele lor

A venit vara și odată cu ea, activitățile în aer liber. În toată Capitala oamenii au ieșit să se recreeze prin sport.

Totuși, un nou proiect de lege te-ar putea scuti de un drum până în parc ca să joci un fotbal cu băieții și să te oprești la școala de peste drum. Asta pentru că accesul tău în curtea școlii ar putea deveni gratuit și liber fără ca paznicul să se mai uite urât la tine.

Bogdan: „Sperăm că va avea un impact pozitiv asupra copiilor și vor face mai mult sport.”
Tudor: „Majoritatea parcurilor sunt destul de departe de noi și toți optăm pentru o școală cât mai aproape de casă și dacă am putea intra în curtea școlii să desfășurăm o activitate sportivă ar fi foarte bine.”
Romeo: „Mi se pare destul de bine și corect pentru că așa mai mulți elevi și copii se pot juca și să se distreze în curtea școlii nu ca înainte când paznicul ne dădea afară.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tudor Pop, deputat și inițiator al proiectului își amintește cu nostalgie de cea mai frumoasă perioadă a vieții sale, copilăria. Pe atunci nu existau calculatoare, telefoane sau alte device-uri. Exista un singur lucru: joaca în aer liber. Prin această inițiativă tinerii, speră el, vor fi încurajați să facă mai mult sport Mai mult, infrastrucutra pe care o au instituțiile de învățământ trebuie să fie pusă la dispoziția ta.

Tudor Pop, deputat USR Plus: „Adulții și copii ar trebui să aibă acces liber și gratuit și în acest sens am venit cu această precizare în legea educației fizice și a sportului. Avem nevoie de mișcare și sport, copii noștri au nevoie de acest lucru, noi adulții avem nevoie de acest lucru.”