• BBC: Messi ar fi decis unde va juca din sezonul viitor. El se va alătura echipei Inter Miami.
  • Fostul jucător al Barcelonei ar urma să respingă o ofertă mai avantajoasă din partea echipei Al-Hilal din Arabia Saudită.
  • Atacantul Messi, în vârstă de 35 de ani, a câștigat de șapte ori premiul pentru cel mai bun jucător al lumii și este așteptat să îl câștige în cursul acestui an după succesul de la Cupa Mondială.

UPDATE

Messi: „Nu mă întorc la Barça, mă duc la Inter Miami” 

Într-un interviu acordat pentru Mundo Deportivo, Lionel Messi a confirmat că nu va mai juca pentru Barca și că se transferă la Inter Miami.

Și, deși spune că nu este 100% sigur, decizia lui este să meargă la Inter Miami. În interviul acordat pentru Mundo Deportivo și Sport, Leo vorbește despre cum a trăit la Paris, despre plecarea sa în 2021, pe care o descrie ca fiind foarte grea și foarte urâtă, și explică motivele pentru care nu se mai întoarce la Barça. Printre acestea, faptul că nu vrea să fie responsabil de vânzările de jucători sau de reducerile salariale și dorința sa de a se bucura de fotbal departe de presiunea care se trăiește în Europa. De asemenea, el spune că și-ar dori să se întoarcă la Barça, deși nu știe în ce post.

Recomandări

STOLTENBERG: „CHINA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ”
BELGIA PIERDE, AVANTAJ ROMÂNIA
CASA ALBĂ ACUZĂ DE DEZINFORMARE
VON DER LEYEN MAI AȘTEAPTĂ
GENERAȚIA RISCULUI
AU FĂCUT PACE DIN VORBE

ȘTIREA INIȚIALĂ

Lionel Messi ar fi decis unde va juca din sezonul viitor. El se va alătura echipei Inter Miami, scrie BBC. Fostul jucător al Barcelonei ar urma să respingă o ofertă mai avantajoasă din partea echipei Al-Hilal din Arabia Saudită.

Afacerea de la Miami include colaborări cu brand-uri precum Adidas și Apple. Atacantul Messi, în vârstă de 35 de ani, a câștigat de șapte ori premiul pentru cel mai bun jucător al lumii și este așteptat să îl câștige în cursul acestui an după succesul de la Cupa Mondială.

Aceasta este prima dată când Messi, simbolul Barcelonei, joacă în afara Europei. El și-a dorit să rămână în Europa pentru încă un sezon, dar, după ce nu a primit nicio ofertă satisfăcătoare, a avut de ales între Inter Miami și Al-Hilal.

A fost puternic cotat ca fiind favorabil transferului în Arabia Saudită, unde s-ar fi alăturat lui Cristiano Ronaldo și Karim Benzema în campionat, într-o afacere care nu ar fi putut fi egalată din punct de vedere financiar.

Dar Messi a fost tentat în cele din urmă de Inter Miami, echipă din Major League Soccer, din mai multe motive, printre care stilul de viață și o înțelegere cu marile branduri care se extinde dincolo de fotbal.

El deține deja o casă în Miami, pe care o închiriază în prezent. El a dorit să se întoarcă la Barcelona în această vară, dar limitările Financial Fair Play care vor fi în vigoare din sezonul următor în La Liga au făcut ca orice plan ambițios de a-l aduce înapoi să fie imposibil.

Adio, Barcelona

Paris St-Germain a câștigat Ligue 1 în ambele sezoane petrecute la club, dar a fost eliminat în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor, ceea ce înseamnă că perioada petrecută în Franța nu a fost văzută ca un mare succes.

El a marcat 32 de goluri în 75 de meciuri pentru club – și a încheiat acest sezon cu 16 goluri și 16 pase de gol în Ligue 1.

Contractul pe doi ani al lui Messi se încheie în această vară și ambele părți au convenit să meargă pe drumuri separate, atacantul fiind suspendat timp de două săptămâni în luna mai pentru o călătorie neautorizată în Arabia Saudită.

Moștenirea sa vine din perioada petrecută la Barcelona și din câștigarea Cupei Mondiale cu Argentina în decembrie. El a părăsit Barca în 2021, după 21 de ani la club, din cauza problemelor financiare ale clubului. Messi este golgheterul record al Barcelonei, cu 672 de goluri, și a câștigat 10 titluri în La Liga, patru Ligi ale Campionilor și șapte Cupe ale Spaniei.

Citește și: