Află care sunt cele mai bogate echipe de fotbal din lume

  • Barcelona și Real Madrid sunt cluburile care au avut cele mai mari încasări în fotbal
  • Tot cele 2 mari echipe din Spania au avut și cheltuielile cele mai mari, aproape de 1 miliard
  • În schimb, în fotbalul nostru sumele sunt de 30 de ori mai mici

Fotbalul de performanță se joacă pe bani mulți. Au apărut multe statistici care arată dimensiunea câștigurilor din fotbal și indică sute de milioane de euro.

Când vorbim de încasări totale, adică drepturi, bilete, jucători vânduți, nu încape loc de îndoială că Barcelona câștigă detașat la acest capitol, cu peste 800 de milioane de euro încasate.

Echipa este urmată de Real Madrid și Manchester United. Liverpool este abia pe locul 7 la încasări.

În România, sumele tranzacționate sunt de zeci de ori mai mici

Și dacă te întrebi cum stau cluburile de la noi, diferența e uriașă. FCSB, liderul la acest capitol, avea la ultimul raport depus venituri de 19.2 milioane de euro. Viitorul era următoarea cu aproape 12 milioane și Dinamo cu 11 milioane.

La capitolul cheltuieli, Barcelona e din nou lider detașat și se apropie de un miliard de euro. Era și normal ca ei să fie în vârf pentru jucătorii lor au cele mai mari salarii, iar aproape o zecime din cifra cheltuielilor Barcei e reprezentată doar de salariul lui Messi.

În România, e mai greu pentru cluburi să scoată bani din buzunare. Tot FCSB e prima cu 18.6 milioane de euro cheltuite, apoi CFR Cluj cu puțin peste 10 milioane.