Alcaraz îl învinge pe Sinner în cinci seturi la Roland Garros şi intră în istoria circuitului ATP

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - June 2, 2024 Spain's Carlos Alcaraz reacts during his fourth round match against Canada's Felix Auger-Aliassime REUTERS/Stephanie Lecocq

Într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale anului, ambii jucători s-au chinuit să îşi găsească cel mai bun nivel în primele două seturi. La 1-1 la seturi, Alcaraz a părut să preia controlul când Sinner a suferit crampe la mână la 2-2 în setul al treilea. Italianul şi-a scuturat în mod regulat mâna între puncte şi, deşi viteza serviciului său a scăzut, a salvat patru mingi de break pentru a supravieţui pe serviciu, înainte de a primi tratament la 3-2.

Sinner a ieşit la rampă la reluarea meciului pentru a face imediat break, pe serviciul lui Alcaraz şi şi-a confirmat apoi break-ul, pentru a trece în avantaj. Alcaraz a refuzat însă să se predea în cel de-al patrulea set, al cărui final l-a abordat cu mai mută intensitate şi precizie, pentru a trimite meciul în set decisiv.

Spaniolul a reuşit apoi, într-un set al cincilea la fel de disputat, un prim break contra serviciului lui Sinner, în al doilea game, ducând scorul la 3-0. Din acel moment, Alcaraz a făcut puţine greşeli, a servit eficient cu primul serviciu şi i-a blocat lui Sinner o eventuală revenire, pecetluind o victorie istorică, la a treia minge de meci, după patru ore şi 12 minute.

Cu a treia sa victorie în Top 5 din acest sezon, Alcaraz a ajuns la 5-4 împotriva lui Sinner în seria confruntărilor directe.

Alcaraz va încerca să câştige al treilea său titlu major şi să-şi îmbunătăţească bilanţul la 3-0 în finalele de Grand Slam atunci când se va confrunta cu Casper Ruud sau Alexander Zverev în meciul pentru titlu, de duminică. Câştigătorul Next Gen ATP Finals 2021 a câştigat US Open în 2022 şi a ridicat trofeul Wimbledon în 2023.

Spaniolul este cel mai tânăr jucător care a ajuns în finala unui turneu major pe toate cele trei suprafeţe şi al doilea cel mai tânăr finalist la simplu masculin de la Roland Garros din 2000 încoace. Rafael Nadal a ajuns în meciul pentru titlu în 2005, 2006 şi 2007, la vârsta de 19-21 de ani.

Alcaraz a lipsit luna trecută de la Roma din cauza unei accidentări la antebraţul drept, dar s-a simţit bine pe zgura pariziană. Spaniolul, care l-a învins în sferturi de finală pe Stefanos Tsitsipas în trei seturi, a cedat doar trei seturi în capitala Franţei.

Sinner a jucat prima sa semifinală pe zgură şi a încercat să ajungă în a doua sa finală majoră. Jucătorul de 22 de ani, care a câştigat Openul Australiei în ianuarie, va urca luni pentru prima dată pe locul 1 în clasamentul ATP şi pleacă de la Paris cu un bilanţ de 33-3 în acest sezon.

Exit mobile version