• După ce Italia a părăsit sâmbătă Euro 2024, a venit rândul Angliei să sufere şi să fie foarte aproape de o eliminare din competiţie.
  • Leii britanici au avut o bară şi gol anulat, în repriza secundă, după ce Ivan Schranz marcase primul gol, în minutul 25.
  • În minutul doi al primei reprize de prelungiri, Harry Kane a marcat pentru 2-1, după o fază fixă, la capătul căreia căpitanul englezilor a marcat cu capul, din devierea lui Toney.

Anglia a fost la un pas de a fi eliminată de la Euro 2024 de surprinzătoarea naţională a Slovaciei, care a condus până în minutul 94 al optimilor de finală. Bellingham a egalat în minutul 90+5, iar Kane a marcat golul cu care englezii şi-au asigurat un sfert de finală împotriva Elveţiei.

După ce Italia a părăsit sâmbătă Euro 2024, învinsă de Elveţia, a venit rândul Angliei să sufere şi să fie foarte aproape de o eliminare din competiţie. Fosta finalistă de la Euro 2020 a fost condusă duminică de Slovacia, cu 1-0, până în minutul 90+5, când englezii au egalat printr-un gol spectaculos reuşit de Bellingham.

Leii britanici au avut o bară şi gol anulat, în repriza secundă, după ce Ivan Schranz marcase primul gol, în minutul 25.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

După două reprize de prelungiri a câte 15 minute, Anglia s-a calificat, graţie golului reuşit de căpitanul Harry Kane, cu o lovitură de cap, chiar în debutul primei reprize de prelungiri.

Guehi, Mainoo şi Bellingham, de la englezi, au fost toţi avertizaţi în primele 17 minute, iar Guehi va fi suspendat în sferturile de finală cu Elveţia.

În minutul 25, Ivan Schranz a deschis scorul pentru Slovacia, din pasa lui Strelec, cu un şut din faţa porţii, după o frumoasă acţiune colectivă.

După pauză, Foden a reuşit egalarea, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside, după analiza VAR.

Peste doar 5 minute, slovacii au fost la un pas de a majora diferenţa, dar şutul pe jos al lui Strelec a trecut puţin pe lângă poartă.

În minutul 81, Declan Rice prinde un şut bun din marginea careului, dar mingea a lovit bara şi a ajuns la Kane, care nu a izbutit să o retrimită pe spaţiul porţii.

Golul egalizator i-a aparţinut lui Jude Bellingham, care a profitat de o minge săltată în careu şi a înscris cu un gol frumos din foarfecă, la primul şut al englezilor pe spaţiul porţii, totodată şi cel mai târziu gol marcat de Anglia la un campionat european.

În minutul doi al primei reprize de prelungiri, Harry Kane a marcat pentru 2-1, după o fază fixă, la capătul căreia căpitanul englezilor a marcat cu capul, din devierea lui Toney.

Pe final, slovacii au reuşit să pună presiune în faţa careului englez, dar niciuna din acţiunile ofensive nu au pus în pericol calificarea.

Citește și