• Anglia va juca împotriva unei echipe spaniole impresionante, care a eliminat giganții europeni Franța, Italia și Germania pe drumul către finală.
  • Spania a câștigat toate meciurile disputate până acum în turneu.
  • Lamine Yamal, un puști-minune de doar 16 ani, a marcat un gol senzațional pentru Spania în semifinala câștigată împotriva Franței.

Anglia a ajuns în finala Euro pentru a doua oară consecutiv după ce a învins Olanda cu 2 – 1 la Dortmund, conform Sky News.

Un gol de ultim moment al înlocuitorului Ollie Watkins a asigurat victoria Angliei într-o manieră dramatică, la câteva minute după ce un șut al lui Bukayo Saka a fost anulat pentru offside.

Anglia va înfrunta Spania în finala de duminică, la Berlin, după cea mai bună performanță de până acum a turneului.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cole Palmer, care l-a înlocuit pe Phil Foden, starul lui Man City, a preluat mingea la mijlocul terenului înainte de a i-o trimite lui Watkins la marginea careului. Atacantul lui Aston Villa a redus rapid la tăcere orice critici care ar fi putut avea îndoieli atunci când l-a înlocuit pe căpitanul Harry Kane, în timp ce meciul părea să meargă în prelungiri.

Întrebat despre decizia sa de a-l scoate pe Kane într-un moment atât de crucial, Southgate a declarat la o conferință de presă după meci: „Harry a luat o lovitură destul de mare atunci când a câștigat penalty-ul, așa că nu eram siguri cât timp va fi capabil să joace”.

Echipa masculină a Angliei nu a câștigat niciodată Euro, iar un succes duminică seară i-ar permite să ridice primul trofeu de la Cupa Mondială din 1966.

Echipa a supraviețuit unei sperieturi în minutul 64 al semifinalei de miercuri seară, când portarul Jordan Pickford a fost nevoit să facă o intervenție bună în urma unui șut al fundașului lui Liverpool Virgil van Dijk. Olanda a avut inițiativa în minutele care au urmat, când un alt jucător de la Liverpool, de data aceasta atacantul Cody Gakpo, a trimis o centrare amenințătoare care l-a forțat pe Pickford să trimită mingea în corner.

Căpitanul Angliei, care a fost criticat pentru prestațiile sale în turneul de până acum, a lovit mingea în colțul din stânga jos pentru a egala scorul după 18 minute. Anglia a avut ghinionul de a trece în avantaj câteva minute mai târziu, când Foden a trimis mingea printre picioarele portarului olandez, dar șutul său a fost respins de Dumfries.

Anglia va juca acum împotriva unei echipe spaniole impresionante în finala de duminică din capitala Germaniei. Spania a câștigat toate meciurile disputate până acum în cadrul turneului – eliminând giganții europeni Franța, Italia și Germania.

Toți ochii vor fi ațintiți asupra puștiului-minune Lamine Yamal, în vârstă de 16 ani, în meciul de închidere al turneului – adolescentul marcând un gol senzațional pentru a-și ajuta echipa să învingă Franța în semifinala de marți. Acesta a fost cel mai bun moment al lui Yamal într-un turneu în care abilitatea sa de a ataca jucători și de a-și crea ocazii l-a făcut deja să devină un star în devenire.

Citește și