• Antonelli, în vârstă de 18 ani, a avut un parcurs impresionant în cariera sa, câștigând titluri în campionatele de Formula 4 și Formula Regional Europeană.
  • Hamilton a decis să se alăture echipei Ferrari, marcând sfârșitul unei perioade de 12 ani în care a câștigat șase titluri mondiale.
  • Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, a exprimat entuziasmul pentru noua combinație de piloți.

Mercedes l-a anunțat pe Andrea Kimi Antonelli ca înlocuitor al lui Lewis Hamilton în sezonul următor, după trecerea acestuia la Ferrari, conform BBC.

Juniorul Mercedes în vârstă de 18 ani îl va avea ca partener pe George Russell de la începutul campaniei din 2025.

Aceasta urmează deciziei lui Hamilton de a încheia perioada de 12 ani petrecută la Mercedes, unde a câștigat șase din cele șapte titluri mondiale, pentru a se alătura echipei Ferrari.

Recomandări

HAGA GOING GREENER
TRAFIC AFECTAT DE INUNDAȚII
UNDE MERGI AZI?
SUA, ÎN PERICOL
CUM E VREMEA?
4 MORȚI ÎN INUNDAȚII

Antonelli s-a alăturat programului de tineret al Mercedes la vârsta de 11 ani și ocupă locul șapte în clasamentul piloților F2 din acest sezon, după ce a câștigat prima sa cursă în Ungaria, în iulie. Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, este încântat de combinația de tinerețe și experiență a echipei.

„Noua noastră componență este perfectă pentru a deschide următorul capitol din povestea noastră. Este, de asemenea, o dovadă a forței programului nostru de juniori și a credinței noastre în talentele locale”, a declarat Wolff.

„George a demonstrat că este unul dintre cei mai buni piloți din lume. Nu numai că este rapid, consecvent și determinat, dar a devenit și un lider puternic în cadrul echipei.

Kimi a demonstrat în mod constant talentul și viteza necesare pentru a concura la vârful sportului nostru.”

Citește și