• Sebastian Colțescu, arbitrul de rezervă la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, este acuzat de rasism după o remarcă la adresa „secundului” Pierre Webo.
  • În timpul scandalului de pe teren, oficialii turci l-ar fi numit „țigan” pe Colțescu.
  • Echipa turcă a cerut ca UEFA să-l excludă pe viață din arbitraj pe Colțescu.

Iureșul provocat de Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru din brigada românească de la meciul PSG – Istanbul BB, din grupa H a UEFA Champions League, a fost unul de proporții. După ce a folosit expresia „ăla negru” către camerunezul Pierre Webo, antrenorul secund al trupei turce, acum, din câte se pare, Sebastian Colțescu pare a fi, la rându-i, o victimă a rasismului.

Turcii l-au numit „gypsy” (n.trad. – țigan) pe arbitrul român chiar în timpul scandalului de pe „Parc des Princes”. Potrivit Digi Sport, cel care i-a transmis lui Colțescu „În țara mea, românii sunt consderați țigani. Nu pot spune țigani” ar fi Okan Buruk (47 de ani), antrenorul celor din Istanbul (al doilea din stânga imaginii).

„Ovi, ăsta e obraznic rău!”

Tot Buruk, fost jucător la Galatasaray, Inter sau Beșiktaș, a fost cel care a agitat spiritele pe marginea terenului după episodul considerat rasist al lui Colțescu. Acesta a atacat i-a atacat în repetate rânduri pe „centralul” Ovidiu Hațegan și pe Sebastian Colțescu.

Digi Sport notează că banca tehnică a turcilor a avut ceva de împărțit cu brigada românească încă din timpul meciului. „”Ce e asta? E baschet? E ca-n baschet, primul fault de echipă. Noi jucăm foarte curat. E o tactică. Nu e român, nu e român (n.r. – turcii păreau că vorbesc între ei aici). O să vii tu în Turcia!”, tunau turcii pe margine.

Apoi, s-a putut auzi cum Colțescu îi transmitea lui Hațegan, în cască, despre Buruk: „Ovi, ăsta e obraznic rău!”.