• Avram Iancu a început antrenamentele pentru acest obiectiv pe 1 decembrie 2023.
  • Antrenamentul a inclus înot de aclimatizare în Lacul Ştiurţ şi râul Maleia, din Petroşani.
  • Avram Iancu, înotător: Sunt 2.848 de oameni care au trecut o dată Canalul Mânecii înot și sunt doar 37 de oameni care au reușit o dublă traversare.

Cum faci 100 km în 36 de ore? Înotând! Avram Iancu spune DA acestei provocări. Când? Vara aceasta. Pe 15 iulie pleacă în UK, o să se antreneze în Dover, iar la începutul lui august începe dubla traversare a Canalului Mânecii. Cu 10 ani în urmă, el a dat prima bătălie în Canalul Mânecii, marcând un moment semnificativ în istoria înotului românesc.

„Pe 1 decembrie, de fiecare dată încep pregătirea următorului sezon, cu pregătire fizică generală, înot de volum la bazinul care îmi poartă numele și după ce acest lac se dezgheață, vin aici și mă antrenez în principalul meu loc de antrenament”, a explicat înnotătorul Avram Iancu, pentru Aleph News.

„Fiind anul marelui nostru erou național, Avram Iancu, vreau să-i dedic un înot. Este modul meu personal de a-l comemora pe marele erou. În plus de asta, o dată la 10 ani, înotul românesc trebuie să facă un pas în plus. Dacă până acum am făcut performanță, traversând Canalul Mânecii, acum vreau să fac o înaltă performanță. De ce? Pentru că sunt 2.848 de oameni care au trecut o dată Canalul Mânecii înot și sunt doar 37 de oameni care au reușit o dublă traversare. Va fi o cursă infernală, peste 36 de kilometri. În linie dreaptă sunt 68 de kilometri, dar cu siguranță, purtat de curenții marini, voi înota peste 100 de kilometri.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și