• David Popovici ia aurul în finala de 200 de metri liber de la JO
  • David Popovici s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, 1:44,53.
  • Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a transmis că „are mare încredere în șansele lui David Popovici” și este convinsă că „înotul românesc poate străluci din nou la Jocurile Olimpice”.

David Popovici a obținut Aurul în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, cu timpul de 1:44.72. David s-a remarcat la toate probele, terminând primul la fiecare dintre ele, cu un timp record.

O performanță extraordinară și o mândrie pentru români:

Cum a fost cursa?

Este greu de descris. Pentru 1 min și 44 de secunde, toată lumea și-a ținut respirația alături de David. Părea că a pierdut. Era al doilea după primii 50 de metri și al treilea după 100 de metri. Însă David și-a făcut propria cursă și a forțat cu adevărat incredibil în ultimii 50 de metri. Și cred că pentru prima dată o țară întreagă a țipat ca la un gol în momentul în care David a atins primul marginea bazinului după 1:44.72. Cu 2 sutimi mai rapid decât britanicul Matt Richards. 2 sutimi, în această cursă, înseamnă mai puțin de 4 centimetri.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Aceeași diferență care l-a separat pe David de bronz la precedentele Jocuri Olimpice. Acum i-au adus aurul și confirmă tot ceea ce se spunea despre el. Pentru că și un asemenea fenomen, un sportiv cum descoperi odată la câteva generații, și un asemenea sportiv are nevoie de confirmarea pe care doar aurul ți-o poate oferi. Pericolul acum este că David va fi de neoprit.

Este doar prima medalie, însă vor urma multe altele. Și trebuie să ne bucurăm de sentimentul pe care îl trăim acum pentru că David este atât de mare încât riscăm în viitor să nu ni se mai pară incredibil ceea ce realizează.

Citește și